FabLab Ödemiş Atölyesi Açıldı

20 May 2015

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye’de ikincisi Ödemiş’te kurulan “FabLab Ödemiş Atölyesi” açıldı.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı açılış, Sanayi Sitesi içinde kurulan atölyede gerçekleşti.

“Gençlerimizin yaratıcılıklarını ve teknik yeterliliklerini arttırmaya katkı sağlayacağız”

Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “İzmir Kalkınma Ajansı’nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında Belediyemiz tarafından yürütülen proje 449.000 TL’lık destek aldı. Proje kapsamında “FabLab-Ödemiş” adını verdiğimiz “dijital üretim ve tasarım atölyesi” kuruldu. Bu çalışmalar esnasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile atölyede mesleki eğitime yönelik eğitimler verildi. Bundan sonra atölyemizdeki donanımlarla önce tasarlayıp, sonra uygulamaya geçeceğiz. 15-30 yaş arasındaki gençlerimizin yaratıcılıklarının ve teknik yeterliliklerinin arttırılması konusuna katkı sağlamak istiyoruz.Gelişmiş fabrikalar yetenekli ya da teknolojik araçları kullanan çalışan bulmakta zorlanıyor. Biz bu atölye sayesinde gençlerimizin eğitimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu konuşmasında; “İZKA’nın Ödemiş projelerine vermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum. Bu yıl İZKA’nın en maliyetli projesi ilçemizde gerçekleşecek. Dış Mekan Süs Bitkileri Fide Yetiştiriciliği Projesi. İlçemizdeki diğer projelere de  İZKA’nın katkısını görüyoruz. Açılan bu eğitim atölyelerin çalışması konusunda gerekli önemin gösterileceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile verilen Bilgisayar Destekli İki Boyutlu Çizim eğitimine katılan 12 kişiye sertifikaları dağıtıldı.

Projeye; Kadir Has Üniversitesi, Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje ortağı olarak, Madeni İşler ve Demirciler Odası proje iştirakçisi olarak destek verdi.

Araştırmayla üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletlerle değişik ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen hemen her şeyi yapmak amaçlı atölyeler olan FabLab’in ilk atölyesi Kadir Has Üniveristesi’nde açıldı.