Cuma, 12 Mayıs 2017

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliğiyle "Anadolu'da Selçuklu Dönemi" adlı panel ve dönemin özelliklerini yansıtan sergi düzenlendi. Panelde Anadolu'daki Selçuklu medeniyeti Birgi esintileriyle anlatıldı.

Dervişağa Medresesi'nde düzenlenen panele; Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Müftü Sebahattin Kesti, akademisyenler, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Ödemiş Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Birgi'de olmak çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Selçuklu ile atılan temel olmasa Aydınoğulları olmazdı, Aydınoğulları olmasa Birgi de olmazdı" diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; "Bu ülkeye borçlarımızdan birisi de bu gibi bilimsel çalışmalara destek vermek bunun için bir araya gelmektir. Birgi'de daha ayağa kaldırılacak büyük bir tarih var. Yapılacak çok iş var. Bu panel de bunun bir parçası. İKÇÜ ile yol arkadaşlığımız sürecek" dedi.

Konuşmaların ardından İKÇÜ Müzik Bölümü öğretim görevlisi Cem Çırak ney, Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı öğrencisi Sinem Bozkurt da tambur ile davetlilere bir dinleti sundu.​

Anadolu'da Selçuklu Dönemi'nin ele alındığı paneli İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe yönetti.Panelistler; Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ersan,İKÇÜ Türk İslam Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Küskü ve İKÇÜ Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cahit Telci bilgiler verdi. Panelin ardından Anadolu'da Selçuklu izlerini taşıyan karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi bir hafta boyunca Dervişağa Medresesi'nde devam edecek.

Kategori Etkinlikler

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama