Pazar, 14 Mayıs 2017
Pazar, 14 Mayıs 2017 11:00

6. Ovakent Mahallesi Bahar Şenliği

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla, Ovakent Muhtarlığı tarafından Bahar Şenliği düzenlenecek. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak şenlikte mahalledeki okul yararına yöresel ürünler dağıtılacak.

Ovakent Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinlik Pazar günü saat 11:00’den itibaren Ovakent Zeytinlik mevkiinde başlayacak. Grup Pırlantanın yer alacağı etkinlikte vatandaşlar piknik yaparak eğlenme fırsatı yakalayacaklar. Gün boyu sürecek şenlikte Ovakent İlköğretim Okulu yararına yöresel tatlardan olan keşkek ve dibile tatlısı dağıtımı yapılacak.

Kategori Etkinlikler
Pazar, 14 Mayıs 2017 09:30

Ödemiş Peynircilik Şenliği

Türkiye’nin süt hayvancılığı konusunda önemli bir yere sahip Ödemiş ilçesi, 14 Mayıs Pazar günü Peynircilik Şenliği’ne ev sahipliği yapacak. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Peynir, Ödemiş’ten alınır” sloganıyla şenliğe çağrıda bulunuyor.

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ilk kez Peynircilik Şenliği düzenleniyor. 14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek etkinlikte sektörün temsilcileri ve akademisyenler tarafından paneller ve sunumlar gerçekleştirilecek. “Peynir, Ödemiş’ten alınır” sloganıyla çağrıda bulunan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Tarım ürünleri kadar hayvancılık sektöründe de son yıllarda büyük gelişme sağlayan Küçük Menderes Havzası, ülkemizin en çok süt üretildiği bölge konumunda yer alıyor.  İlçemizde çok sayıda süt ürünleri tesisleri faaliyet gösteriyor. Buna bağlı olarak peynircilik kentimizde önemli bir sektör haline geldi. Kalitesi ve lezzetiyle farkı anlaşılan peynirimizin bir marka haline gelmesini istiyoruz. Ödemiş’in, peynirin merkezi konumuna gelmesi için çalışmalarımızı sektör temsilcileri ile birlikte sürdüreceğiz. Dünya Çiftçiler gününde düzenlediğimiz etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası, Ödemiş Ticaret Borsası, Ödemiş Ziraat Odası, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği ve Medyakoop işbirliği ile organize edilen Peynircilik Şenliği 14 Mayıs Pazar günü Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılacaktır.

 

Kategori Etkinlikler

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama