Ödemiş Belediyesi İlçede Tehlike Arz Eden Ağaçlar İçin Önlem Alıyor

31 Mar 2017

Ödemiş Belediyesi ilçe cadde ve sokaklarında ömürleri tükenen ve tehlike arz eden  çam ağaçları için önlem alıyor.

Yeşiller içinde bir kent olan Ödemiş cadde ve sokaklarında çam ağaçları çoğunlukta olmak üzere, palmiye,  top akasya, sophora, ligustrum, ıhlamur, gül hatmi, oya ve çınar gibi  ağaçlar bulunmaktadır.  Gelişen yaşam koşulları ve yapılaşmanın artmasıyla şehir içinde bulunan  60-70 yıllık çam ağaçlarında eğilmeler ve devrilmeler meydana geliyor. Ödemiş Belediyesi  kış şartlarından sonra ağaç gövdelerinde meydana gelen eğilmelerden oluşan tehlikenin önlenmesi için   riskli ağaçların tespitini yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Zile sokakta bulunan çam ağacına Park ve Bahçeler Müdürlüğü  ekipleri tarafından müdahale edildi. 70 yıllık ağaçta meydana gelen eğrilmeden dolayı, ağacın kesimi yapılarak oluşabilecek zarar ortadan kaldırıldı.

Kent içinde çalışmalarını sürdüren ekipler, tehlike arz eden çam ağaçlarına müdahale çalışmalarına devam edeceklerdir.