Muhtarlarla Toplantı

06 Nis 2017

Ödemiş Belediyesi, mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermek üzere muhtar  ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kahvaltı organize etti.

AK Parti İzmir Milletvekili sayın Kerem Ali Sürekli’nin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı Ahrandı Aile Restorantta düzenlendi. Belediye çalışmalarını aktarmak ve muhtarlar aracıyla vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirmek üzere belirli periyotlarla toplantılar düzenleyen Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ödemiş’teki birliktelikten dolayı muhtarlara teşekkür etti. Başkan Mahmut Badem konuşmasında; “Geçen yıl Ağustos ayından bu yana merkeze uzak mahallelerdeki alt yapı çalışmaları, kilittaş, asfatlama işleri, ortak kullanımlı halı sahalar, düğün salonları tadilat ve yapımları gibi konularda ciddi yol aldık. Dünün köyü bugünün mahallelerinde, merkeze yapılan hizmetin aynısını yapmak için çalıştık. Amacımız insanımızın yaşadığı yerde mutlu olmasını sağlamak. Belediye meclisimizde CHP’nin red oyuna rağmen projelerimizi gerçekleştirmek için aldığımız krediyle bu yıl ve önümüzdeki yıl eksik kalan çalışmalarımızı tamamlayacağız. Devletimizin desteği ile kentimizde, doğalgaz kullanmaya başladık, OSB’nin alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere, bölünmüş yol çalışmalarımız devam ediyor. Kırsaldaki üreticilerimiz için Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca destek projeleri uygulanıyor. Bizler, sizlerden aldığımız güçle Ankara’da işlerimizin takipçisi oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve bakanlarımızın desteği ile kentimizin gelişimi konusunda projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

6360 sayılı yasadan sonra hizmet yetkilerinin değişmesiyle yaşanan aksaklıklardan bahseden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli; “İzmir’de bu yasa düzgün uygulanmadı. Yasanın ufak tefek aksaklıkları var. Bunları revize edeceğiz. 6360 sayısı yasada revizyon çalışması için bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonda Belediye Başkanımız Mahmut Badem’de yer aldı. Yaşadıkları sıkıntıları çok iyi ifade etti. Bu çalışmayla ilgili yeni düzenleme yapacağız sırada 15 Temmuz saldırısı gerçekleşti. O yüzden düzenleme ertelendi fakat en kısa zamanda yapılacaktır. Biz mazeret üretmeyiz. Çözüm üretiriz. Milletimize inanıyoruz,  güveniyoruz. Başkanımız kendi hizmetlerini ve hükümetimizin desteği ile yapılan çalışmaları anlattı. Bizler her zaman başkanımızın, sizlerin yanındayız. Projelerin uygulanması konusunda destek vermeye devam edeceğiz. Mendegüme mahallelerinde yaşayanlara verdiğimiz köşk yolu sözümüzü tutuyoruz. Proje çizim aşamasında,2018 yılında uygulanacaktır. 250 yataklı bölge hastanemiz 1-2 ay içinde hizmete sunulacak. Üniversite açılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi siz muhtarlarımızın sosyal güvenlik sorunu çözüldü. Bizler muhtarlıkları kapatmaya değil, muhtarlarımızı Türkiye’nin en önemli mülki amirleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Kerem Ali Sürekli, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgiler verdi ve gelen soruları yanıtladı.