Bilgilendirme

11 Nis 2017

Ülkemizde yapılacak olan seçim ya da referandum çalışmaları ile ilgili siyasi partilerin tanıtım çalışmaları kapsamında kullanacakları ilan ve reklam panoları, bayrak-flma asılma yerleri  İlçe Seçim Kurulu’nda belirlenmektedir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 109 sayılı kararının H maddesi gereğince ilçemizde de seçime katılabilecek ve yasal sürede talepte bulunan siyasi partilerin süresi ve sayısı eşit olmak kaydıyla bayrak-flama ve pankart asma yerleri belirlenmiştir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili siyasi partilerin kullanacakları ilan ve panolar dışındaki yerlerde propaganda malzemelerinin asılması yasaklanmıştır. Bu yasağı ihlal eden pankart, ilan vb. propaganda malzemeleri İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ile polis ve zabıta ekipleri tarafından toplatılmaktadır. Kamuoyuna duyurulur.