Cadde ve Sokaklarda Tehlike Arz Eden Çam Ağaçları İçin Önlem Alınıyor

15 Nis 2017

Ödemiş Belediyesi, cadde ve sokaklarda tehlike arz eden ağaçlar için önlem almaya başladı.

Doğası ve yemyeşil bitki örtüsüyle İzmir’in önemli ilçelerinden olan Ödemiş cadde ve sokaklarında birbirinden güzel ağaç ve bitkiler bulunmaktadır. Çam ağaçlarının çoğunlukta olduğu cadde ve sokaklarda ıhlamur, oya, çınar, top akasya gibi ağaçlara da yer verilmiştir. Kentin gelişimi kapsamında yapılaşmanın artması nedeniyle 60-70 yıllık çam ağaçlarında eğilmeler ve devrilmeler meydana gelmeye başladı. Kış aylarında Ulus Meydanı’nda ve Havuzlu Park civarında bazı ağaçlar devrilerek araçlara ciddi zarar verdi. Bu gibi olayların yaşanmaması amacıyla Ödemiş Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince kentteki riskli ağaçlar tespit edilerek, müdahale ediliyor. Bu çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Zile sokakta ve 3 Eylül Mahallesi Emmioğlu Caddesi’nde tehlike arz eden ağaçlara müdahale edilerek, önlem alındı. Kentteki tehlike arz eden ağaçların tespiti ve müdahale çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecektir.