Bademli Göleti’nden Su Verilmeye Başlandı

14 May 2017

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, üreticilerimizin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Bademli Göleti’nden suyun verilmeye başladığı müjdesini verdi.

Ödemiş Belediyesi ile DSİ arasında yapılan anlaşmayla Bademli Göleti’nden su verilmeye başlandı. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yaz aylarının gelmesiyle üreticilerin su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla DSİ ile görüşmeler yaparak suyun verilmesi konusunda sonuca ulaşıldığı söyledi. Başkan Mahmut Badem; “Ödemiş Belediyesi olarak Bademli Göleti ile Üzümlü ve Aktaş Barajlarının sulama tesislerinin işletilmesinin devrini talep etmiştik. Devir konusundaki çalışmalar devam ederken, bu yaz üreticilerimizin mağdur olmaması  ve suyun israf edilmemesi için görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bugünden itibaren üreticilerimize su verilmeye başlandı. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Su kullanmak isteyen üreticilerimizin müracaatları 15 Mayıs Pazartesi’nden itibaren alınmaya başlanacak” dedi.

5 milyon küp su tutan Bademli Göleti’nden 32 km sulama hattıyla 1040 hektarlık arazinin sulanması sağlanacak.