Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Yeni Bölümleriyle Hizmet Verecek

11 Ağu 2017

Ödemiş'te hizmet veren Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu üniversite ve Belediye İşbirliği ile yeni bölümleriyle hizmet verecek.

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu 1997-1998 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı. 2010 yılından itibaren okula öğrenci alımının durdurulmasıyla okulun kapatılması gündeme geldi. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'i girişimleri sonucunda kapatılması gündemde olan yüksekokula yeni bölümler açılması sağlandı.

Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun kapatılmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde gündemde yer alan iddialar sonrasında Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu'nu ziyaret ederek, Ödemiş'e davet etmişti. Rektör Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu ve Genel Sekreter Zafer Gücin 10 Ağustos Perşembe günü Ödemiş'e gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Mahmut Badem ile görüşmeler yapan Rektör Dedeoğlu; "YÖK'ten onaylanan Çocuk Gelişimi Bölümünün önümüzdeki yıl öğrenci alacak şekilde hazırlayacağız ve Belediye Başkanı Mahmut Badem'in de katkılarıyla yeni bir bölüm açılması konusunda çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı açıklamada; "Yüksekokulun kapatılması söz konusu değil. Bölümün açılması için en az Yardımcı Doçent sıfatında üç öğretim görevlisine ihtiyaç var. Rektörümüzle Ödemiş'te yaptığımız görüşmelerde çalışmaların önümüzdeki yıla kadar tamamlanması planlanıyor. Bunun yanında yeni bir bölüm olarak Yaşlı Bakımı Bölümünün açılması konusunda çalışmalar devam edecek. Yaşlı Bakımı Bölümünün açılması durumunda öğrencilerin yeni açılacak devlet hastanesinde ve belediyemiz bünyesinde hizmet veren huzurevinde pratik yapmaları sağlanacak. Kredi Yurtlar Kurumu'nun ilçemizde yurt açması konusunda çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.