Gaziler Günü Kutlandı

19 Eyl 2017

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 19 Eylül Gaziler Günü'nde ilçede düzenlenen törenlere katılarak, Gaziler Günü'nü kutladı.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 19 Eylül 1921 tarihinde,''Mareşal Rütbesi ve  Gazi Ünvanı'' verilmesiyle her yıl 19 Eylül'de kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Ödemiş'te de düzenlenen törenle kutlandı. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Fatih Uğur Koştan, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, dair müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasından sonra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu,  günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu öğrencisi Sıla Kavak şiir okudu. Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri gazilere ve katılımcılara kırmızı karanfil dağıttı.

Tören sonrası gazilerle sohbet eden Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; "Türk ulusu birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçludur. Şehit ve Gaziler ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığın elde edilerek bugünlere kadar ulaşılmıştır. Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti'ni var etmek için üstün bir cesaret gösteren tüm gazilerimizin gününü kutluyor,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.