Ödemiş Belediye Meclisi’nin Ekim Toplantısı Yapıldı

03 Eki 2017

Ödemiş Belediyesi’nin Ekim ayı olağan toplantısı 02 Ekim Pazartesi akşamı yapıldı.  Belediye Başkanı A.Mahmut Badem başkanlığında yapılan toplantıda 13 gündem ve 3 ek gündem olmak üzere 16 madde görüşüldü.

1/1000 ölçekli uygulama İmar planı görüşüldü

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına göre hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı görüşülmek üzere imar komisyona havale edildi.  1/1000 ölçekli uygulama imar planı Ödemiş Belediye Meclisi’nden onaylandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne görüşülerek karar verilecek. Kararın onaylanmasının ardından ilçede 18. Madde uygulanacak yerler, yapılaşma şartları belirlenecek.  Başkan Mahmut Badem konunun önemini belirterek, mağduriyetlerin en aza indirmek için komisyonun çalışmasının zaman kısıtlaması olmadan yapması gerektiğini ifade etti. Meclis komisyon çalışmasını Kasım ayı meclisine kadar yapmaları yönünde karar aldı.

Zafer Mahallesi’ndeki okul yeri için şartlı bağış

Zafer Mahallesi’nde yapılması planlanan okul için uzun zamandır çalışmalar sürdürülmektedir. Okul alanının bazı parselleri için şartlı bağış konusunda ek gündem olarak görüşülen okul alanı için diğer parselleri içeren maddeler oy birliği ile karar bağlandı. Önümüzdeki süreçte arsaların tapuları belediyeye devredildikten sonra okul yapımı için çalışmalara başlanacaktır.

Dilek ve temenniler bölümünde belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, çeşitli çalışmalar nedeniyle İZSU tarafından kazılan ve uzun zamandır kapatılmayan cadde ve sokaklarda asılan pankartlar hakkında bilgi verdi. Başkan Mahmut Badem; “Pankartların amacına ulaştığını görüyoruz. Birçok yerde çalışmalar hızlandı. Fakat şehrin ortasında bulunan yaklaşık 250 metre uzunluğundaki Harbiye Caddesinde 7 ayrı kazı bulunuyor. Yetkililerin bir an önce bu çalışmaları yakından takip etmesini diliyoruz” dedi.