Bademli Sokak Sağlıklaştırma Projesi Uygulanmaya Başlandı

01 Kas 2017

Ödemiş Belediyesi, Bademli Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni uygulamaya başladı. Proje kapsamında toplam 50 parselde çalışma yapılacak.

Tarihi dokunun korunmasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarını özenle sürdüren Ödemiş Belediyesi, Bademli Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. Çalışmaları teknik ekiple birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; Bademli, konumu ve tarihi değerleri bakımından ziyaretçilerin görmesi gereken yerlerimizden biri. Bademlinin  turizme açılması anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak sağlıklaştırma projesiyle elektrik ve telefon kablolarının düzenlenmesi, yol kaplaması, binaların çatı, bahçe duvarı gibi cephe iyileştirmeleri yapılarak daha güzel ve düzenli bir görünüme kavuşturulacak” dedi. Doğası ve konumu itibariyle ilçenin önemli bölgelerinden biri olan Bademli Mahallesi’nde toplam 50 parselde uygulanacak projenin 2018 yılı sonunda kadar tamamlanması planlanıyor. İhale bedeli 1.618.606,94 TL projenin %80’ni İzmir Valiliğinden hibe olarak karşılanıyor.