Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

03 Ara 2017

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mahmut Badem ;"Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza özen gösteriyoruz.Engelli kardeşlerimiz; gerekli koşullar sağlandığında eğitim,  bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar. Bakanlıklarımız, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bu konuda çalışmalar yapmakta ve projeler uygulamaktadır. Bu çalışmaların yanında toplumun da bir bütün olarak konuya göstereceği hassasiyet çok önemlidir. Engellilerin ayrıştırılmamış, bütüncül ortamlarda diğer bireylerle eşit şekilde toplumsal yaşama katılabilmeleri, birbirimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile bağlantılıdır.Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek,onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşamın her anında onların yanında olmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

Ödemiş Belediyesi Engelliler günü kapsamında 8 Aralık Cuma günü Kültür Merkezinde İzmir Otizm Orkestrası ve korosunun konserini düzenleyecektir..