Sokaktaki Dostlarımızın Kahramanı Siz Olun

27 Oca 2018

Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sokak hayvanlarına destek olmak isteyen herkesi biraraya getiriyor.

Havaların soğumasıyla sokak hayvanları yaşamlarını sürdürmek için zorluklarla karşılaşıyor. Sokak hayvanlarına destek olmak isteyen çok sayıda vatandaş, kendi imkanlarıyla ya da Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaşarak destek istiyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendirilen yetkililer en kısa zamanda belirtilen bölgeye giderek müdahale ediyor. 2017 yılında kısırlaştırma, aşılama gibi 424 operasyon gerçekleştirilen barınakta, 415 sokak hayvanı tedavi edildi.  Şehrin kuzeybatısında 7 yıldır hizmet veren Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde her hayvan için ayrı padog ve serbest gezinme yerleri, ayrıca 10 hayvan kapasiteli karantina bölümü, yavrulu anne bölümü ve yavrular için ayrı ayrı bölümler bulunmaktadır. Ayrıca barınakta kediler için de ayrı bir ünite yer alıyor.