Ödemiş Belediyesi Aktif Yaş Alma Projesi İçin İZKA’ya Müracaat Edecek

19 Mar 2018

Ödemiş Belediye Meclisi tek maddelik olağanüstü meclis toplantısını gerçekleştirdi. 19 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen toplantıda  Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan İzmir Kalkınma Ajansına (İZKA) sunulacak “AKTİFİZ (Aktif Yaş Alma İzmir)” projesine belediyenin ortak olması konusu oy birliği  ile kabul edildi.

AKTİFİZ proje kapsamında Türkiye’de aktif ve sağlıklı yaş almada destekleyici dijital teknolojilere uyum sağlanması hedefleniyor. Bu proje ile ilçemizde 60 yaş ve üzeri bireylerin sağlık takibini yaparak olağan dışı durumlarda ilgili merkezlere uyarı gönderen teknolojik altyapının pilot düzeyde uygulanması amacı ile akıllı yaşlı bakım hizmetleri ile entegre çalışacak örnek bir akıllı aktif yaşlanma merkezinin kurulması amaçlanıyor. Proje kapsamında Mutahhar Şerif Başoğlu Huzur Evi bahçesinde bulunan, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Barınma Evi tahsis edilecektir.