Taziye Evi’nde İlk Mevlüt

10 Tem 2018

Ödemiş Belediyesi tarafından 3 Eylül Mahallesi’nde  yapılan Taziye Evi’nde ilk mevlüt yapıldı.

Ödemiş Belediyesi, kültürlerin yaşatılması amacıyla Üç Eylül Mahallesi’nde inşa ettiği Taziye Evi’ni geçtiğimiz ay hizmete sundu. Mahalle sakinlerinin cenaze günlerinde başsağlığı ziyaretlerini kabul ettiği mekan olarak kullanılan alanda ilk mevlüt okutuldu. Mahalle sakinleri Taziye Evi ile önemli bir ihtiyacın karşılandığını ifade ederek, memnuniyetlerini belirttiler.   Tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan Taziye Evi, 410 metrekare alanda hizmet veriyor. 155 metrekare kapalı alanda kadınlar ve erkekler için ayrı alan ve tuvaletler bulunurken, mutfak ortak alan olarak yer alıyor. 255 metrekaresi açık alan olmak üzere büyük bir bahçesi bulunan Taziye Evi Üç Eylül Mahallesi’nde özellikle doğu bölgelerden göç etmiş vatandaşların kültürleri yaşatması amacıyla önem taşıyor.