Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ödemişli Üreticilerle Buluştu

16 Tem 2018

İzmir programı kapsamında Ödemiş'e gelen  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Su ve toprağı birleştireceğiz" dedi. Verimli toprakların devlet tarafından uygun şartlarla üreticiye kiraya verileceğini belirten Pakdemirli, kooperatifleşmeye önem vereceklerini, sulama projelerini hızla sürdüreceklerini vurguladı.

İki günlük İzmir programının ikinci gününde tarım ve hayvancılığın İzmir'deki ana üssü Ödemiş'e konuk olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üreticilerle buluştu.

Bakan Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ilçe kaymakamları, üst düzey bürokratlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, AK Parti'nin ilçe başkanlarının eşliğinde Belediye Ahrandı Restoranı'nda tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile buluştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuşmalarında tarım sektörünün içinden gelen Bekir Pakdemirli'nin yeni sistemdeki ilk Tarım ve Orman Bakanı olarak atanmasının İzmir için ayrıca büyük bir şans olduğunu vurguladılar.

Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak başlayan Bakan Pakdemirli, kendisine Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Tarım ve Orman Bakanlığı görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"Karar alma mekanizması hızlanacak"

Yeni sistemle karar alma mekanizmasının hızlanacağına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, "Çok basit işlerde bile yasa çıkarmanız gerekiyordu. Almanya'da 3 bin tane kanun var Türkiye'de 9 bin tane. Ne kadar çok kanun çıkartırsanız o kadar iyi yöneteceksiniz diye bir şey yok. Türkiye'de iktidarlar bunu gördü. Özal döneminde gördük. Demirel bile başta başkanlığa karşıydı. Sonra son dönemde dedi ki Türkiye başkanlıkla yönetilmeli. Allah'a şükürler olsun ki milletimizin takdiriyle yeni bir sistemimiz var" dedi.

Su ve toprak nasıl ayrılmaz bir bütün ise tarım ve ormanın da birbirinden ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizen Pakdemirli, "Şimdi tekrardan bir aradayız çok güçlü bir kadromuz var. Yeni sistem diyor ki; çalışanın çalışma şeklini beğenmiyorsan özel sektörden atayabilirsin. Eskiye oranla daha dinamik bir sistemin daha iyi işler daha hızlı çalışabilecektir. Bürokrasimiz de buna uyacak daha çok çalışacaktır" dedi.