Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'in "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

23 Tem 2018

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan Mahmut Badem;"Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."dedi.