33. Çaylı Rahvan At Yarışlarına Rekor Katılım: 184 At Yarıştı

07 Eki 2018

Ödemiş Belediyesi ve Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Çaylı Rahvan At Yarışlarına rekor katılım oldu. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden katılımın sağlandığı yarışta 184 at koştu.

07 Ekim Pazar günü Çaylı Yarış Alanında yapılan yarışmaya; Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, protokol üyeleri ve yarış sevdalıları katıldı. Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin dört biryanından gelen misafirlerimiz var.  Yıllar önce bu ata sporunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu işi başlatanları rahmet ve minnetle anıyor, teşekkür ediyoruz.  Bizler de bırakıldığı yerden devam ettirmek için çalışıyoruz.  Ödemiş’te çok güzel bir yarış alanı yapıyoruz. Geleneksel yarışlarımızın daha iyi koşullarda ve daha çok katılımcıyla yapılması amacıyla Günlüce Mahallesi’nde yaptığımız yarış alanı Mart ayına kadar tamamlanacak. Mart ayında yapacağımız şehitler koşusunu da yeni alanımızda yapacağız. Bu yıl bir rekor kırılıyor. 184 at yarışıyor.  Muhtarımız ve tertip komitemizin emeği çok fazla hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Gün boyu devam eden yarışlar; Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İthal A ve İthal B olmak üzere 9 kategoride yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere ödüller verildi.