TÜBİTAK 1003 Projesi İçin Ödemiş’te Çalışmalar Yapılıyor

18 Ara 2018

TÜBİTAK 1003 projesi kapsamında, İzmir Örneği ile Türkiye’de Değişen Yerleşme Örüntüsünün Yorumlanması konusunda çalışmalar yapan ekip Belediye Başkanı Mahmut Badem’i ziyaret etti.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Emine Yetişkul, Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Metin Şenbil, Doç.Dr. Tanyel Özelçi Eceral ve Fahriye Yavaşoğlu’nun yer aldığı ekip, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında çalışmalar yürütüyor.  Bu çalışmalar kapsamında Belediye başkanı Mahmut Badem’i ziyaret eden ekip, İzmir Bölgesi ile metropolitan alanı kentsel çevre, altyapı, yerel kalkınma, büyükşehir ile ilçeler arası ilişkileri kooperatifler konusunda bilgi aldı. Başkan Mahmut Badem; “Bu çalışma; kentimizdeki mekânsal yapının doğal olarak değişimi, yeni bakış açılarının ve kavramlarının geliştirilmesi, kentsel ekonomi ve emek piyasasındaki dinamiklerin saptanması açısından önem kazanmaktadır” dedi.