Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den Ödemiş'e ve Tire'ye Müjde

07 Şub 2019

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Ödemiş ve Tire'de kuracağı fabrikalar için 14 Şubat'ta ihaleye çıkacaklarının müjdesini verdi. Pakdemirli, Bozdağ Kayak Merkezi'nin gelecek kış sezonuna hazır hale getirilmesi için çalışacaklarını açıkladı.

Ödemiş Balabanlı Mahallesi ve Bademli Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, önemli mesajlar verdi. Pakdemirli'ye İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Münir Bezmez, kurumların temsilcileri de eşlik etti.

Ödemiş'te ilk olarak Balabanlı'da vatandaşlara seslenen Pakdemirli, "Ben de bu işlerin içindeyim sizler gibi. Bu işler kazanması zor olduğu halde bereketlidir. Çok çalışırsın ama bereketi yanında gelir. Allah'a şükürler olsun ki bu topraklardan bir Tarım ve Orman Bakanı çıktı bu konuda da sizlere, tabii en önemlisi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Onun selamlarını sizlere getirdim. Sadece selamlarını getirmedim çiftçiye ne kadar borcumuz varsa, ne destek borcumuz varsa bunların hepsine ocak ayı itibariyle kapatıp geldim. Desteklerini almayan var mı aramızda şükür? Allah'a şükür yok. 2018 alacaklarının erken ödenmesi ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yani 'Mevcut hak edişlerin hepsini ödeyebilir miyiz' diye bir çalışma yapıyoruz ama bütçe kaynakları içerisinde değerlendireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Ödemiş OSB ve Tire OSB'de kuracağı fabrikalarla müjde veren Pakdemirli, şunları kaydetti: "14 Şubat'ta ihalesini yapacağız. İhalesi yapıldıktan sonra da en kısa zamanda temeli atılacak. En kısa zamanda temelini de atıp inşallah bu fabrikanın da buraya bölgemize bölgemiz ekonomisi desteğini inşallah göreceğiz. Bana toplulaştırmayla ilgili konular aktarıldı. 19 bin hektarlık alanın 12 bin hektarı tamamlanmış. Yollarla ilgili eksiklikler var. Bu sene onların da ihalelerini yapıp inşallah tamamlayacağız. Ben de önceliğe alınması için gerekli talimatı verdim."

Bozdağ Kayak Merkezi'nin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluk alanında olduğunu hatırlatan Pakdemirli, "Bozdağ Kayak Merkezi konumuz var. Ben de kayak seven ve zamanında da Bozdağ'a gelip kayak yapmış bir insan olarak söylüyorum; Bozdağ'ı tekrar biz inşallah önümüzdeki sene kış turizmine açmamız lazım. Gençlerimiz için çok önemli. Bozdağ'a bakın burada karları görüyorum. Bu karı kâra çevirmemiz lazım. Avusturya'da milli gelirin yüzde 50-60'ı sadece kardan geliyor. Eğer gençlerimiz burada güzelce spor yapsınlar, bir yandan da bu işten para kazansınlar, bölge ekonomisi bu işten para kazansın istiyorsak biz bu konuda üstümüze düşeni yaparız. Orman Genel Müdürümüzle de hemen ayaküstü görüştük. O da 'Önümüzdeki sezona inşallah yetiştiririz' dedi. Önümüzdeki sezona yetiştirecek şekilde" dedi.

Pakdemirli daha sonra Bademli Mahallesi'ne geçerek Yeşil Bademli Kooperatifi'nin üyelerinin katıldığı toplantıda konuştu. Tarımda dünya 6.'lığı, Avrupa 1.'liği noktasında olduklarını söyleyen Pakdemirli, "Toprak ve suyu birlikte yönetir hale geldik. Bunun yanında orman ve tarım alanlarını birlikte planlamamız gerekiyordu. İşte bunu da yapmaya başladık" diye konuştu.

Fidancılığın merkezi Bademli'de fidancılık sektörüne de önemli müjdeler veren Pakdemirli, "Bugün mevcut orman fidanlıklarından ihtiyaç fazlası olanlarını özel fidanlık sahiplerine kiraya veriyoruz. Bunun yanında ormanlık alanlarda süs bitkilerini de yetiştirilebilecek özel orman fidanlığı kurulmasında izin vermesini sağlayacağız. Bizler sizin emrinizdeyiz, sizler için varız. Ormanlık alandan geçen enerji nakil hatları ile yangın emniyet yolları. Bilirsiniz boştur o bölgeler. O yerlere de yem bitkileri ekeceğiz. Sizler hayvanlarınızı oralarda bedavaya otlatırken ormanları da korumuş olacağız. Orman vasfı bozulmuş arazileri çiftçilerimize 49 yıllığına tahsis edeceğiz. Yabani zeytin ağaçlarını da meyve verir hale getireceğiz" dedi.