50.Kiraz ve 17. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı

10 Haz 2019

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen  Bademli 50'nci Kiraz ve 17'nci Fidan Festivali yapıldı. Ödemişlilerin yoğun katılım gösterdiği festivale çevre ilçelerden de katılım sağlandı. Ziyaretçiler pazar yerinden alışveriş yapıp konserler ve gösterilerle keyifli vakit geçirdi.

Bademli Mahallesi festival alanında düzenlenen programa, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Bir yer, yetiştirdiği ürünlerle değer bulur, ancak en büyük değer, bölgenin insanlarıdır. 100'üncü yılın en şerefli günü olan, ilk kurşunun atıldığı Ödemiş ile simgeleşmiş bu yerde, tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ürünlerimizi yetiştiren değerli çiftçilerimizi burada hatırlamaktan öte emeklerinin karşılığını almaları için festivali düzenliyoruz. Bademli mahallemiz, kiraz ve fidan üretimini tüm dünyaya tanıtma konusunda bir penceremizdir. Üreten, ürettiğini yetiştiren, fidancılıkta marka olmuş Bademlimizin daha bereketli olduğunu görmek hepimizin hakkıdır" dedi.

Festival Kapsamında, düzenlenen Kiraz Teşviki yarışmasında; birinci Kazım Kırbaş, ikinci Sezgin İri, üçüncü Hüseyin Gülen oldu. Meyve Fidanı Teşviki Yarışmasında ise; Birinci Cahit Pişkin, İkinci Ali Kapı ve Üçüncü SS Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifi oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere Ödemiş Belediyesi ile Bademli ve Yeşil Bademli kooperatifleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Ödemiş Belediyesi halk oyunları ekibi ve Bademli Şükrü Saracoğlu İlkokulu öğrencilerinin gösterilerinin sergilediği festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin pop orkestrasının konseri ile sona erdi.