100 Yıllık Gurur

10 Haz 2019

Yunan kuvvetlerine karşı gösterilen direnişin 100'üncü yılı, düzenlenen törenle kutlandı.

Ödemişlilerin Yunan kuvvetlerine karşı direnişinin 100'üncü yıl dönümü için İlkkurşun Mahallesi'ndeki İlkkurşun Anıtı önünde tören yapıldı. Törene; CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş  katıldı. Başkan Eriş'in İlkkurşun Anıtı'na çelenk bırakmasıyla törene başlandı. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde, saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Jandarma Komutanlığı tören mangası, şehitler için saygı atışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri, anıtın çevresindeki Ödemişli şehitlerin kitabelerini inceledi.  Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, Kaymakam Dayıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Merve Pekdoğan, 'Mustafa Kemal'in Kağnısı' adlı şiiri okudu. Programda, Ödemiş İlkkurşun Efeler Derneği ve belediye halk oyunları ekibi zeybek gösterisi sundu. Programda halka çeşitli ikramlar da yapıldı.

TSM Korosu Konseri ve Halk Oyunları Gösterisi

İlkkurşun Mahallesi’nde yapılan 100. Yıl kutlamaları kapsamında 8 Haziran Cumartesi akşamı konser ve halkoyunları gösterileri düzenlendi. Ödemiş Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Erkan Aydın yönetiminde nihavent, hicaz, rast ve uşşak makamında birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Ödemiş Belediyesi Halk oyunları ekibi ve İlkkurşun Kafkas Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin katkılarıyla Kafkas Halk oyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Gece boyunca devam eden etkinlikte, mahalle sakinleri keyifli vakit geçirdi.