Bu sayfayı yazdır

Gölcük'te Yapılacak Lake Otel'in Temeli Atıldı

10 Tem 2019
2566 defa

Ödemiş Belediyesi, Gölcük Mahallesi'nde "esaslı tadilat karşılığı uzun süreli kiralama, işletme modeli" ile yenileyeceği Gölcük Otel'in temeli törenle atıldı. Otel 2020 yılının ilk aylarında hizmete sunulacak.

Göl kenarında, Cino İnşaat ve Turizm şirketi tarafından yapılan otelin temel atma töreni 9 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşti. Törene; Belediye Başkanı Mehmet Eriş, meclis üyeleri, Askerlik Şube Başkanı Per. Asteğmen Mustafa Beytaş, geçmiş dönem belediye başkanlarından Bekir Keskin ve Mahmut Badem, oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, Cino İnşaat ve Turizm şirketi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Ödemiş Belediyesi halk oyunları ekibi karma zeybek gösterisi sergiledi.

Cino İnşaat ve Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Güney Cino yaptığı konuşmada; "Lake Otel olarak yatırımını gerçekleştirdiğimiz otelin, Gölcük'e çok önemli bir değer katacağına inanıyorum" dedi.

Gölcük Yaylası'ndaki konaklama tesisi eksikliğinin giderileceğini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Ödemiş'in üç çekim merkezinden birisi Gölcük. Bugün çalışmalarına önceki dönem başlanan otel için buradayız. Temeli atmak bize nasip oldu. Başlangıcından bugüne emek veren, tüm çalışan arkadaşlarımıza, kararda emeği olan arkadaşlarımıza ve başkanımıza teşekkür ederim. Burada bir otelimiz vardı. Onun yenilenmesi gerekiyordu. Gerçekten temeline bakıldığı zaman oldukça zordu. 5 günde yıkılır denilen yer bir günde yıkıldı. Temel diye adeta bir şey olmadığı ortaya çıktı. 310 çakılarak zeminde hiçbir kaya olmadan onun üzerinde bu bina yapılacak. Çok yüksek bir bina değil; ama zemin açısından bu çok önemliydi. Dileriz ki yine eksiksiz olarak açılışında buluşalım. Bu otel bu üç çekim merkezi Birgi-Bozdağ ve Gölcük'ün gerdanlığı olacak" dedi.

Bozdağ Kayak Merkezi için "Çığ Önleme Projesi" ihalesinin beklendiğini ifade eden Eriş, Bozdağ ve Gölcük'ü bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Bölgenin yıllardır beklediği teleferik projesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme gerçekleştirdiklerini açıklayan Eriş, "Bekir başkanımızın elinde 1958'ten kalma bir broşür var, teleferik projesi düşüncesi ile ilgili. Biz de 1994 yılında seçim bildirimize almıştık. Geçen hafta İzmir'de yaptığımız toplantıda bu projeyi Tunç Soyer başkanımızla paylaştık. Birgi'den buraya veya Gölcük'ten buraya ikili bir çıkış ve Bozdağ'dan da zirveye bir çıkış olarak düşündük. İnşallah o gerdanlıklar süslerler bölgemizi. Gölcük var olan güzelliğini daha da anlamlandırır. Turistik zenginlik daha da artmış olur" dedi.

Eriş, otelin 2020 yılının ilk günlerinde açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kurban kesildi ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, önceki dönem belediye başkanları Mahmut Badem ve Bekir Keskin ve davetliler tarafından otelin temelini atıldı.

Resim Galerisi