Derebebekler ve Dereuzunyer Mahalle Sakinlerinin Yeni Yerleşim Yerleri Belirlendi

01 Ağu 2019

Ödemiş’te Rahmanlar Barajı su havzasında kalan Derebebekler ve Dereuzunyer Mahallesinin yeni yerleşim alanı parselleri noter huzurunda belirlendi.

01 Ağustos 2019 tarihinde Belediye Meclis salonunda yapılan kura çekimi törenine Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, ilçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, muhtarlar ile Derebebekler ve Dereuzunyer mahalle sakinleri katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak yaptığı konuşmada; “5543 sayılı İskan Kanunun 16. Maddesi kapsamında fiziksel yerleşim düzenlemesinde toplam 39 aile hak sahipliği kabul edildi. Yerleşim için 8,6 hektarlık orman alanı hazine adına tescil edilmiş, bakanlığımız adına tahsis edilmiştir.  İmar planı ve parselasyon planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce yapılacak bakanlığımızca onanmıştır. Yerleşim alanında 44 adet konut, bir adet sosyal tesisi,1 adet dini tesis,1 adet ticari alan parseli oluşturulmuştur” dedi.

Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile 44 parselden 39 hak sahibi ailenin arsaları belirlendi.