Çaylı Rahvan At Yarışları Rüzgar Gibi Geçti

07 Eki 2019
2093 defa

Ödemiş’in Çaylı Mahallesi, 34.’sü düzenlenen Rahvan At Yarışları ile dolu dolu bir hafta sonu yaşadı. Cumartesi akşamı düzenlenen konserle başlayan yarış heyecanı Pazar günü zirveye ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından 165 at, Çaylı Dutdibi yarış alanında rahvan koştu.

6 Ekim Pazar günü Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 34. Geleneksel Çaylı Rahvan At Yarışları büyük ilgi gördü. Ödemiş’ten ve çevre il ve ilçelerden vatandaşlar Pazar gününü Çaylı Mahallesi’ndeki yarış alanında değerlendirdi. Oldukça çekişmeli geçen yarışlar da nefesleri kesti.

Yarış öncesi müzik ziyafeti

Yarışlar öncesi Cumartesi akşamı Çaylı Mahallesi Ulus Meydanı’nda konser düzenlendi. Dilara, Ankaralı Serpil ve Ahmet Durmuş’un sahne aldığı konserde Çaylı sakinleri müzik dolu bir akşam yaşadı. Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e yarışlara sunduğu katkılardan dolayı plaket ve isminin yer aldığı poşu hediye etti. Eriş, Ödemiş’te geleneksel spor dallarına desteklerinin devam edeceğini belirterek, “Ödemiş bizim evimiz biz büyük bir aileyiz. Böyle güzel akşamları kent merkezimizin yanı sıra 99 mahallemizde de yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Yarışlar büyük ilgi gördü

Pazar günü düzenlenen rahvan at yarışlarını Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İncirliova Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral, Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti. Vatandaşlar Dutdibi Mevkii’ndeki yarış alanının çevresine konuşlandırdıkları kamyonetlerin kasalarından yarışları takip edip piknik yaptı.

“Bu yarışta kazanan tüm atçı arkadaşlarımızdır; Çaylı’dır”

Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, dört yaşlı tay, üç yaşlı tay, ithal A grubu ve ithal B gruplarında düzenlenen yarışlara 165 at ve tanınmış biniciler katıldı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu hakem heyetinin gözleminde gerçekleşen yarışlar oldukça çekişmeli geçti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yarışlarda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çaylı’da bir arada olduğumuz için çok mutluyum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Atlarımızın ayakları düz bassın. Bu yarışta kazanan tüm atçı arkadaşlarımızdır. Bu yarışın kazananı Çaylı Mahallemizdir. Yarışın gerçekleştirilmesi anlamında emeği olan mahalle muhtarımız İsmail kardeşimize, federasyon yetkililerimize ve yarışın iyi bir şekilde geçmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim en iyi at binicimiz, baş tacımız Mustafa Kemal olmuştur. Hepiniz o sevgiyle bu yarışlarda başımızın tacısınız” diye konuştu.

Gün boyunca büyük heyecana sahne olan yarışların sonunda birinci olan atların sahiplerine Türk Bayrağı, kupa ve para ödülü verildi. Yarışlarda dereceye girenler sevinçlerini davul-zurna eşliğinde yaşadı.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama