Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Kantin Denetimlerine Başladı

11 Eki 2019
2073 defa

Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte İlçemizde faaliyet gösteren okullarda kantin denetimlerine başladı. Gerçekleştirilen denetimlerde, işyeri açma ve çalışma ruhsatları, işyerinin genel temizliği, satışa sunulan gıdaların son kullanma tarihleri, muhafaza ve depolama koşulları, çalışan personelin kıyafetleri ve hijyen eğitimi belgeleri kontrol ediliyor. İşletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilerek, tespit edilen eksiklerin giderilmesi için de uyarılarda bulunuluyor.

Yapılan uyarılara rağmen, yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığını hiçe sayarak önemsemeyen, gerekli hijyen koşullarını sağlamayan işyerlerine idari yaptırımlar uygulanıyor.