Hem Meslek Edindirme Hem Çocuk Bakımına Destek

27 Kas 2019
2116 defa

Ödemişli kadınlar için önemli fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında ihtiyaç duyulan eğitimli çocuk bakıcılarının yetiştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle Ödemiş’te kurs düzenlenecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", "Bakıcı Eğitim Teşviki" ve "Çalışan Anne Desteği" bileşenlerinden oluşurken İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi proje için eğitimli çocuk bakıcısı yetiştirilmesi amacıyla kurs düzenleyecek.
Çalışan kadınların çocuk bakımına destek sağlanması ve kadınlara meslek kazandırılması yönleriyle büyük önem taşıyan proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek kursların başvuruları Ödemiş Belediyesi Çözüm Masası’na yapılıyor. Ödemiş Belediyesi’nde gerçekleştirilecek kurs çalışmaları 2 Aralık 2019 tarihinde başlayacak.

Kursu başarıyla bitirenlere mali destek

Ankara, İstanbul ve İzmir‘de ikamet eden ve projeye başvuru sırasına göre ilk 6 bin eğitimli çocuk bakıcısına mali destek sağlanmasını öngören "Bakıcı Eğitim Teşvikinden" 0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan ve 10 Kasım 2019 tarihinden sonra başarıyla tamamlanan, MEB onaylı sertifikalarını ibraz edenler yararlanabilecek.
Sadece projenin ilan tarihi olan 10 Kasım 2019’dan sonra sertifika alanlara teşvik verilecek projede sertifikasını ibraz edenlere tek seferlik 100 Avro (€); sertifikasıyla birlikte eğitim masraflarını gösteren belgeyi de ibraz edenlere tek seferlik 200 Avro (€) ödeme yapılacak.

Sertifikalı bakıcı istihdam edenlere aylık destek

Sertifikalı çocuk bakıcılarını istihdam eden sigortalı çalışan annelere de 0-24 ay arasındaki çocuklarının bakımı için aylık 200 Avro (€), engelli çocuğu olan annelere ise aylık 250 Avro (€) mali destek sağlanacak. Bu destek anneler üzerinden eğitimli çocuk bakıcılara aktarılacak. Proje desteği 3 yıl sürecek.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama