×

Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/odemisb/public_html/images/haber2015/20150313_oratoryoo
×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/haber2015/20150313_oratoryoo

Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi’den İstiklal Marşı Oratoryosu

12 Mar 2015
43158 defa

Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde yapılan programa Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin’in konuşmasıyla başlayan programda ilk olarak, İstiklal Marşı’nı ezbere okuma ve yorumlama yarışması derece giren öğrencilerin gösterisi sergilendi. Daha sonra İnönü İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerinin yer aldığı oratoryo gerçekleşti. Duygulu anların yaşandığı gösteride velilerin performansı görülmeye değerdi.

Öğrenci ve velilere teşekkür belgelerini takdim eden Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kurtuluş Savaşı'nda yüce Türk milletimiz, tarihe altın harflerle geçen büyük bir mücadele vermiş, en zor şartlarda bile yılmadan, her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıkmıştır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu mücadeleyi yazdığı istiklal marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleştirmiştir. 94 yıldır bu duyguları kuşaktan kuşağa taşıyoruz. Yeni nesillerin de tarihine sahip çıkacağına inanıyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra Anasınıflar, ilkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen İstiklal Marşımızın ezbere okunması ve yorumlanması yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

{gallery}haber2015/20150313_oratoryoo{/gallery}

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama