Ödemiş Belediyesi sosyal projelerinden biri olan Evde Sağlık Hizmetleri uygulanmaya başlandı Özel

05 May 2015

İlçe sınırları dahilinde evde bakım hastalarının, engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların; tansiyon ölçme, pansuman, kişisel bakım, yatan hasta bakımı konusunda bilgilendirme hizmetlerinin verileceği proje kapsamında iki araç ve yeterli sayıda sağlık personeli görev yapacak.

Bugüne kadar sesini duyuramamış kimselere yardım elimizi uzatıyoruz.

Proje ile ilgili basın açıklaması yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “6360 sayılı yeni yasadan sonra sosyal belediyeciliğe, insanlarımızın ayağına gitme noktasında yapılacak hizmetleri daha çok önem vermeye  başladık. Hükümetimizin sağlık konusunda yaptığı düzenlemelerle sağlık güvencesi olmayan, sağlık hizmetlerinden yararlanmayan kimse kalmadığını görmekteyiz. Biz bu proje ile merkeze uzak kırsal bölgelerde dağınık bir şekilde bulunan ve mobil sağlık hizmeti gitmeyen mahallelerimizde sağlık hizmetlerini sunmak istiyoruz. Kırsalda 83 mahallemiz var. Kent merkezine uzak mahallerde yaşayan insanlarımızın pansuman, enjeksiyon, şeker ve tansiyon ölçme gibi küçük ihtiyaçlarının giderilmesi için iki aracımız ve yeterli sayıda sağlık personelimizle hizmet vermeye başlıyoruz. Yakın bir zamanda 3. aracımızda hizmet verecek. Bugüne kadar sesini duyuramamış kimselere yardım elimizi uzatıyoruz” dedi

Sahada gözlem ve tespit çalışması yapılacak

Belediye tarafından kırsal mahallelerde yaklaşık bir aydır anket yapıldığını belirten Başkan Badem; “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın aile yapıları hakkında bir anket çalışması yapıyoruz. Anketörlerimiz aynı zamanda ihtiyaç sahiplerini tespit ederek belediyemizce gerekli yardımların yapılamasını sağlıyorlar. Evde Sağlık Hizmetleri projesi kapsamında görevli personelimiz gittiği bölgede aynı zamanda sahada gözlem ve tespit çalışması yapacak. Ev eşyası, çatı ya da duvar tamiri, evin bakımı gibi mevcut ihtiyaçları var ise bunları tespit ederek ilgili daire müdürlüğüne bildirilecek. Böylece vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız” dedi.

74 Mahallede hizmet verecek

İlçe merkezine uzak 83 mahalle bulunmaktadır. Ödemiş Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri araçlarının önceliği hiç mobil sağlık hizmeti almayan 44 mahalle olacak. Aynı zamanda sabit aile hekimliği ve sağlık kuruluşu olmayan, mobil sağlık hizmetlerinin götürüldüğü 30 mahalleyle birlikte toplam 74 mahallede hizmet verecek.