Ödemiş Ramazan'da Bir Başka Güzel

17 Haz 2015
15733 defa

Birlik beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayında vatandaşların iftar sonrası bir arada olarak, kaynaşmanın sağlanması amacıyla kurulan Ramazan Sokağı her akşam renkli görüntülere sahne oluyor.

İlk kez Ramazan Sokağı kuruldu

Ödemiş Belediyesi bu yıl ilk kez ilçede Ramazan Sokağı kurdu. Eski Ramazanların canlandırıldığı sokakta, keçeciden, çömlekçiye, kalaycıdan, kaligrafi ustasına, ney ustasından kabak süsleme sanatına kadar unutulmaya yüz tutmuş eski Türk el sanatları ve zanaatlarının bulunduğu stantlar yer almaktadır. İftar sonrası dolaşmaya çıkan vatandaşlar stantlara büyük ilgi göstermektedir.

Her akşam farklı etkinlik

Ramazan Sokağı içinde kurulan stantta her akşam farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Ramazanların vazgeçilmesi, karagöz- hacivat, hokkabaz, meddah, illüzyon, semazen gösterilerinin yanı sıra ney dinletisi, tasavvuf müziği dinletisi yapılmaktadır. Etkinlikler kapsamında Belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarının yıl sonu dinletisi ve sertifika töreni yapıldı. Etkinliklere katılım sağlayan Ödemişliler eğlenceli vakit geçirmektedirler.

Macun ve pamuk şekeri dağıtılıyor

Ödemiş Belediyesi Ramazan Sokağı’nda açtığı stantta, etkinliklere katılanlara eski ramazanların vazgeçilmezi macun ve pamuk helva dağıtıyor. Çocuklar için oyun parklarının yer aldığı Ramazan sokağında, aileler etkinlikler katılırken, çocuklarda doyasıya eğleniyor.

Etkinlik Broşürü

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama