Birgi Araştırmaları Sempozyumu

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ödemiş Belediyesi işbirliği ile 23-24 Ekim tarihlerinde “Birgi Araştırmaları Sempozyumu” düzenlenecek.

Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılacak olan sempozyum 23 Ekim Cuma günü saat 10.00’da açılış programıyla başlıyor. Sempozyumun ilk gününde iki ayrı salonda beş oturum gerçekleşecek. Çok sayıda akademisyenin yer alacağı sempozyumda,  Bozdağların güney eteklerinde Sarıyar deresinin iki yakasında kurulmuş ve tarihi dokusunu önemli ölçüde muhafaza eden Birgi ile ilgili bildiriler sunulacak. Sempozyumun ikinci günü ise Birgi, Gölcük ve Bozdağ gezisi yapılacak.

Ahşap oyma sergisi

Sempozyum kapsamında Kongre Merkezi’nin fuaye alanında ahşap oyma sergisi açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Durmuş Turanoğlu’nun eserlerinin yer alacağı alanda aynı zamanda canlı performans sergilenecek.