Ödemiş 1. Balkan Şenliği

14 Nis 2016
3766 defa

Ödemiş Belediyesinin katkılarıyla Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği işbirliği ile kentte ilk defa Balkan Şenliği düzenlendi. Çevre il ve ilçelerde bulunan dernek üyelerinin katıldığı şenlik coşkulu bir şekilde kutlandı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen etkinlik Zungurlu Mezarlığı'nda bulunan şehit Jandarma Yüzbaşı Piriştinalı İsmail Ağa'nın ziyareti ile başladı. Programa, Ödemiş Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, daire müdürleri ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile eşi Sevilay Sait katıldı. Kendisinin de balkan göçmeni olduğunu belirten Rıfat Sait, Göçmenlerin aralarındaki dayanışmanın arttırılması, örf ve adetlerini yaşatmaları amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını her zaman destek verdiklerini belirtti.

Balkan Şenliği, akşam Ödemiş Belediyesi Nikah, Düğün ve Kongre Merkezinde yapılan gösteri, dinleti ve konserle devam etti. Programa Garnizon Komutanı Hasan Yüzüak, Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Çalışkan, meclis üyeleri, daire müdürleri, İzmir, Selçuk ve Karşıyaka'dan Dernek Başkanı ve üyeleri katıldı. Program; Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış ve Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı'nın konuşmalarıyla başladı. Ödemiş Anaokulu öğrencilerinin Üsküp ekibi, Halk Eğitimi Merkezi'nin Kırklareli yöresi ekibi ve Ödemiş Anadolu Gençlik Halkoyunları Topluluğunun otantik zeybek ekibinin gösterileri sergilendi. Halk Eğitimi Merkezi Faslı Mehter Takımının balkan türküleri dinletisinin ardından, Murat Balkan sahne aldı. Balkan müziğinin sevilen isimlerinden olan Murat Balkan'ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarda konuklar doyasıya eğlenip, dans etti.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama