Ödemiş’te 2. Foto Maraton Heyecanı Başlıyor

03 Eyl 2016

Ödemiş Belediyesi, kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl 2. Foto Maraton Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Ödemiş’in tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve insanını fotoğraflarla ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek Foto Maraton Fotoğraf Yarışması için kayıtlar 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.  “Ödemiş’te Yaşam ve Mekan” temalı yarışmaya tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açık olacaktır. Yarışmada her katılımcı en çok beş adet siyah-beyaz ya da renkli fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. 9 Eylül Cuma günü saat 20:00’da Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı’nda düzenlenecek Foto Maratonunun finalinde, katılımcıların etkinlik süresince çekmiş oldukları en iyi fotoğraflar ödüllendirilecek. Birinciye 2.500 TL, ikinciye 1.500 TL ve üçüncüye 1.000 TL’nin verileceği yarışmada üç mansiyonluk ödülüne 500 TL ve sergileme ödülü olarak ta 150 TL verilecek.

Cent Tekcanatlı’nın proje koordinatörlüğü yaptığı maratonda değerlendirme ise Coşkun Aral (Fotoğraf Sanatçısı- Gazeteci- Yönetmen ve Yapımcı),   Mustafa Bilge Saktın (Fotoğraf Sanatçısı- Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi), Serdar Akyay ( Fotoğraf Sanatçısı- GPU “Hermes”), Ruhi Ödev( Fotoğraf Sanatçısı), Hasan Uçar (Fotoğraf Sanatçısı), Oktay Öksüzer (Ödemiş Belediyesi Grafik Tasarımcısı) tarafından yapılacaktır.

Foto Maraton sonucunda yarışmaya katılan fotoğraflar Ödemiş Belediyesi’nin arşivine de konacaktır.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ'ni görüntülemek için tıklayınız.