Tesislerimiz

Tesislerimiz (13)

Birgi karayolu üzerine Anadolu Lisesi Arkasında 72 Bin metre karelik alanda kurulan Kültür parkta 10 bin metre kare yapay gölet üzerinde iki şelale 500 metrekare yüzme havuzu ile 2 bin metrekarelik tesisi, 3 bin metrekarelik düğün salonu 1300 metrekare kafeterya ile 8 iş merkezi, 300 metrekare iskele çay bahçesi, koşu parkurları bisiklet yolu, çocuk parkları, mini golf alanları, jimnastik tesisleri ve 5 bin metrekare açık otopark bulunmaktadır.

Belediyemize ait kafe iskele dahil 200 kişilik kapasiteye sahiptir. Yine kültürpark içerisindeki havuz 200 kişilik kapasiteye sahip olup düğün ve organizasyonlara da ev sahipliği yapabilmektedir.

Sayfa hazırlanıyor...

Türkmen Mahallesinde 8910 m2'lik alan üzerine Nisan 2012’de açılan Perşmebe Pazarı içerisinde, kafeterya, spor alanları, itfaiye, zabıta birimleri, yürüyüş yolu, muhtarlık evi, 76 kapalı ve 50 adet de açık pazaryeri bulunmaktadır.

1995 yılında hizmete açılan Ödemiş Belediyesi Salı Pazarı Kafeteryası 8 personeli ve 200 kişi kapasitesiyle halkımıza hizmet vermektedir.

Yapımına 2011 Ocak ayında başlanılan ve 23 Nisan 2011 tarihinde hizmete sunulan Engelsiz Kahve projesinde tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımız için giriş ve çıkış rampaları, engelli tuvaleti, görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı parkeler, kabartmalı (Braille baskı) menü sesli bilgisayar programları ve özellikle işitme engelli vatandaşlarımız için servis ve hesap isteme sistemi, tüm engelliler için özel kahve fincanları yer almaktadır. Özürlü çocuklarımız için de muhtelif oyunların yer aldığı kahve içinde oluşturulan kütüphanede engellilik hakkında yazılmış çeşitli kaynaklar, engellilik konusunda çevrilmiş Türk ve yabancı filmler ve sesli kitaplar bulunmaktadır.

Engelli vatandaşların stadyumda yapılan her türlü etkinliği rahatlıkla izleyebilmesini sağlamak amacıyla Engelsiz Kahve’den, Saracoğlu Stadyumuna doğru açılan kapıyla, 40 m2’lik özel engelli tribünü oluşturuldu. Kahve’nin sağ tarafındaki alanda da yine bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik özel bir oyun parkı düzenlendi.

Engelsiz Kahvede 7 personel çalışmakta olup, 100 kişilik kapasite ile hizmet vermektedir.

Ahrandı Çay Bahçesi 2010 yılında hizmete girmiştir. Muhteşem bir Ödemiş manzarası eşliğinde 200 kişiye kadar hizmet verebilmektedir.

Bölgenin en büyük hayvan pazarının kurulduğu Ödemiş’te mevcut hayvan pazarı yetersiz geldiğinden,

37 bin metrekare alanın 28 bin metrekarelik bölümüne kahvehane-büfe-otel sosyal donatı alanları bulunan, 6500 metrekarelik kapalı alanda 1000 büyükbaş ve 2000 küçükbaş hayvanın barınabileceği hayvan pazarı 14 Haziran 2008 tarihinde hizmete açıldı.

Hayvan Pazarı her hafta Cumartesi günü saat 04:00'dan itibaren hizmet vermektedir.

Adres: Emmioğlu Mah. Çevre Yolu Üzeri No:31 Ödemiş / İZMİR

Üçeylül mahallesi İstasyon caddesinde İbrahim Hakkı Ayvaz ismi verilen kent müzesinin bir bölümü aileye ait tarihi belge ve bilgiler ile mekanın bir bölümü de Türk halk müziğinin güçlü yorumcusu Ödemişli sanatçı Bedia Akartürk sanat müzesi olarak düzenlenerek 14 Haziran 2008 tarihinde hizmete sunuldu.

Bedia Akartürk Sanat Müzesinde, Bedia hanımın bugüne kadar almış olduğu ödüller, plaketler, çıkarmış olduğu plaklar, kasetler, gazetede çıkan haberleri, sanatçı dostlarıyla olan resimleri, aile resimleri, sahne kıyafetleri ve gittiği her yöreye ait yapmış olduğu bebekleri sergilenmektedir.

01.01.2014 – 31.12.2014 tarihleri arasında müzeyi toplam 3.660 kişi ziyaret etmiştir.

25 Şubat 2012 tarihinde ziyarete açılan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi 1 arşivci, 1 kütüphaneci ve 2 adet çalışan ve 4 adet güvenlik görevlisi ile hizmet vermektedir.

Obje alımları bağış ve satın alma ile gerçekleşmektedir.

Yıldız Oteli’nin alt ve üst katında mevcut toplam 14 oda 4 koridor ile Keçecizade Hanı’nın alt katında 1 oda ve 155 metre kare lik sergi salonundan oluşmaktadır. Şu an itibariyle sayısı 9600’e yakın taşınır kültür varlıklarının 2/3’ü, toplam büyüklüğü 455 metrekare civarında olan bu odalar ve koridorlar ve sergi salonuna yerleştirilmiş camlı dolaplarda ve iç avluda açık olarak sergilenmektedir

Müze Koleksiyonu:
6,219 adet taşınır kültür varlığı mevcuttur.

Arşiv Koleksiyonu:
29 fon kapsamında 20,815 adet belge arşivde kayıtlıdır.

Kütüphane Koleksiyonu:
Genel Kitaplıkta1484, Süreli Yayın ve Gazete Kitaplığı’nda 1050, Sözlük Kitaplığı’nda 565, Savaş ve Recep Başsoy Kitaplığı’nda 493 ve Tez Kitaplığı’nda 27 adet olmak üzere toplam 3619 adet kayıtlı kitap bulunmaktadır.

Bağışçılar;
Müze, arşiv ve kütüphane bağışçılarımız toplam 406 kişidir.

Ziyaretçi Sayısı:
Ocak2014- Aralık 2014 tarihleri arasındaki toplam ziyaretçi sayısı 12.312 kişidir.