Avrasya Sirki Ödemiş'e Geliyor

25 Mar 2017
3572 defa

Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla, 25-26 Mart tarihlerinde Avrasya Sirki Ödemiş'e geliyor. 125. Yıl Kültürpark karşısında kurulacak dev sirk çadırında gösterilerini sunacak  Avrasya Sirki'nde  seyirlik sanatların yanı sıra, akrobasi ve yüksek hava gösterilerine yer verecek.

Avrasya Sirki bünyesinde gösterilerini sürdüren geleneksel Türk ip canbazlığı sanatının yaşayan efsanevi ismi Özdemir Turan 51 yıllık sanat yaşamı süresince kendisine yön veren ustalarının gösterilerinden seçkiler sunarak onların hünerlerini ip üstünde canlı bir performans olarak seyircileri ile paylaşıyor.

Projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu Servet Yalçın, "Eski Anadolu uygarlıklarından ve halk şenliklerinden geleneksel gösteri sanatlarımıza aktarılan çokönemli seyirlik unsurlar vardır. Bu seyirlik sanatlarımız, canbazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu'yugezerek yaptıkları gösterileriyle 1970'li yıllara kadar yaşamış ve ilerleyen zamanlarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yola çıkılarak oluşturulan "Avrasya Sirki - Seyirlik Sanatları Gösterisi" modern toplumda geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir" dedi.

Ödemiş'teki tüm engelli vatandaşların, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz olarak sunulacak olan sirkin giriş ücretleri; yetişkinler için 15 TL, çocuklar için 10 TL'dir. Biletler Cuma günü itibariyle sirk girişindeki gişeden satışa sunulacak. Ayrıca sirkin ailece izlenmesini teşvik amacıyla iki büyük bileti alan seyircilere bir çocuk bileti ücretsiz olarak hediye edilecektir.Seanslar; 13.00-14:30-16:00-17:30 ve 19:00'dur.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama