Şanlı Direnişin 98. Yıl Dönümü

21 May 2017
3293 defa

Ödemiş'te Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği İlkkurşunun 98. yılı kutlanacak. Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen tören Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle 21 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edilmesinin ardından Ege Bölgesi'nin iç kesimlerine yönelen Yunan ordusuna karşı, Ödemiş yakınlarındaki Hacı İlyas Köyü'nde sivil halktan ve askerlerden oluşan "Yiğit Ordusu" tarafından 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gecede direniş göstermiştir. Bu bağlamda her yıl Mayıs ayının son Pazar günü İlkkurşun anıtında tören düzenlenmektedir. Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen tören 21 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. Törende; çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin  ardından Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yer alıyor. Program kapsamında şiir okunması, Halk Eğitimi Merkezi Müdrülüğü'nün zeybek ekibi ile mehteran takımı ve Efeler Derneğinin gösterilerine yer verilecek. 

Programa katılan vatandaşlar, İlkkurşun  Anıtının bulunduğu tepede piknik yapma ve  aynı zamanda İlkkurşun Mahallesi girişinde açılacak sergilerde alışveriş yapma fırsatı yakalayacaklar.

 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama