Geleneksel Ramazan Eğlenceleri

27 May 2017

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem,  Ramazan için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Ramazan Ayını kutladı. Başkan Mahmut Badem; “Tüm İslam alemi tarafından heyecanla karşılanan onbir ayın sultanı Ramazanın bereketini hep birlikte yaşamaya başlayacağız. Ramazan Ayının maneviyatı, tüm toplum üzerinde birlik, dayanışma, yardımlaşma duygularının güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Ramazan boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmanın tüm yaşantımıza yayılmasını dilerim. Ödemiş Belediyesi olarak vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde oruç tutmaları amacıyla gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla hazırladığımız iftar çadırlarımızda her gün yaklaşık 4500 kişiye yemek vereceğiz. İbadet yerlerimizin temizlik ve bakımları tamamlandı. Gıda üretimi yapan işletmeler ekiplerimizce denetleniyor.  Ramazan etkinlikleri ise  bu yıl merkez dışındaki mahallelerimizde de yapılacak. Ramazan Ayının vatanımıza, milletimize ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini dilerim” dedi.

Ramazanda, iftar çadırları ramazan eğlenceleri ile şenlenecek.

İftar öncesi, bazı çadırlarda geleneksel ramazan eğlenceleri sahneleneceğini belirten Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “İftar anı çok değerli bir zaman dilimidir. Biz bu zaman diliminde halkımızla iç içe olmak, bir ve beraber olmak amacıyla bir sevgi sofrası, bir gönül sofrası oluşturmak gayretindeyiz. Hayırseverlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl ''Ramazanda Çocuk'' temasının ağırlıklı olarak işleneceği etkinlikleri; Geleneksel Türk Tiyatrosu karagöz, orta oyunu, meddah ve çeşitli hediyeli yarışmalarla daha da anlamlandırmak istiyoruz. İftar öncesi gerçekleştireceğimiz bu etkinlikler, hafızalarımıza güzel anılar bırakacak, Geleneksel seyirlik oyunlarımızı bu sene halkımızın yakından tanıdığı Burak Alkaş ve ekibi gerçekleştirecek. Bu sene sanatsal etkinliklerimizi mahallelere yayıyoruz. Her insanımıza ulaşmak, her yüreğe dokunmak gayretindeyiz” dedi.