100. Yıla Yakışan Sergiye ÖYKAM'dan Destek

11 May 2019
2344 defa

Ödemiş Belediyesi, Konak Belediyesi'nin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele Hareketi'nin 100. yılı özelinde düzenlediği, 'İşgalden Kurtuluşa: Bir Milletin Mucizevi Yolculuğu' isimli sergisine destek verdi.

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi'nde yer alan  Mimar Kemalettin Caddesi girişine Türk Süvarilerince 9 Eylül tarihinde çekilen el yapımı Türk Bayrağı'na sergide yer verildi. Açılışa katılan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş; "Kuvayı Milliye'in ilk kıvılcımı olan İlkkurşun destanının yazıldığı topraklarda yaşayan biri olarak, Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk Milleti'nin verdiği eşsiz mücadeleyi anlatan serginin açılışını Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur ile birlikte yapmaktan büyük onur duydum.  Kentimizin tarih ve kültür hazinesi ÖYKAM'ın kuruluşunda büyük emekleri olan Prof. Dr. Engin Berber'i küratörlüğünü ve senaristliğini üstlendiği bu anlamlı sergi için kutlarım. Kültürpark Resim Heykel Müzesindeki sergi mutlaka ziyaret edilmeli" dedi.

 Serginin küratörü Prof. Dr. Engin Berber konuşmasında; "İzmir'de Milli Mücadele Hareketi'nin başlamasının 100. yılı adına yapılan en kapsamlı ve önemli sergi. Birçok kişi, kurum ve kuruluş obje ve fotoğrafla destek oldu. Özel bir müze senaryosu yazıldı. Sergide; Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde olan, Mimar Kemalettin Caddesi girişine Türk Süvarilerince 9 Eylül tarihinde çekilen el yapımı Türk Bayrağı ve 18'inci Yunan Piyade Alayı'nın Mızıka Takımı ile İnönü Vakfı'ndan Pembe Köşk Müzesi'nden gelen Buhara Cumhuriyeti tarafından İsmet Paşa'ya hediye edilen altın kılıç, İstanbul halkının hediye ettiği 1925 tarihli altın kakmalı kılıç ve İsmet Paşa'nın dürbünü gibi 200'e yakın Milli Mücadele Dönemi'nden kalma orijinal obje bulunuyor" dedi.

Kültürpark Resim Heykel Müzesinde açılan sergi 23 Mayıs 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama