Kiraz Festivali ve İlkkurşun Kutlama Programı Bayram Sonu Yapılacak

30 May 2019
3463 defa

Ödemiş Belediyesi tarafından Bayram sonu iki etkinlik düzenleniyor. İlkkurşun Mahallesi’nde şanlı direnişin 100. Yıl dönümü kutlanırken, Bademli  Mahallesi’nde 50. Kiraz ve  17. Meyve Fidanı Festivali yapılacak.

Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği günlerin 100. yıl dönümü bu yıl 09 Haziran Pazar günü Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlanacak. İlkkurşun Mahallesi’nde program 08 Haziran Cumartesi akşamı meydanda yapılacak Ödemiş Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu konseriyle başlayacak.  Pazar günü ise saat 10:00’dan itibaren İlkkurşun Anıtı önünde çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve halk oyunları gösterileri yer alacak. Tören sonrası, anıtın bulunduğu tepede piknik yapma imkanı bulan vatandaşlar aynı zamanda her yıl olduğu gibi yıl da İlkkurşun Mahallesi girişinde açılacak sergilerde alışveriş yapabilecek.

Aynı gün Bademli  Mahallesi’nde 50. Kiraz ve  17. Meyve Fidanı Festivali  düzenlenecek. Meyve fidanı ve kiraz üretimi konusunda önemli bir yere sahip Bademli mahallesinde, yöre üreticisine destek sağlamak amacıyla her yıl festival düzenlenmektedir. Bu yıl 09 Haziran Pazar günü yapılacak festival için belediye tarafından hazırlık tüm hızıyla devam ediyor. Pazar günü saat 14:00’den itibaren başlayacak  festivalde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pop Orkestrası eşliğinde  Türk Halk Müziği ve Türk Pop Müziği konseri yapılacak. Programda en iyi kiraz üreticisi ve en iyi meyve fidanı yetiştiricisine ödüller verilecek. Bayram tatilinin son günü yapılacak programlar, vatandaşların eğlenceli bir gün geçirmesi için fırsat olacak.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama