Bu sayfayı yazdır

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet ERİŞ’in Basın Açıklaması

05 Tem 2019
1885 defa

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemişspor ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Başkan Eriş açıklamasında şunları ifade etti. “Yarım asırlık geçmişi ile Ege futbolunun adından söz ettirmiş kulüplerinden olan Ödemişspor’un kentin logosu olduğuna her zaman yürekten inanıyoruz. 50. yıla ulaştığımız bugünlerde elbette Ödemiş’teki tüm taraftarlarımız gibi bizler de isterdik ki üst liglerdeki birçok ilçe takımının arasında Ödemişspor’un adı yer alsın.  Ancak içerisinde bulunduğumuz mevcut koşullarda bundan sonrası için neler yapabileceğimizi doğru irdelememiz ve doğru uygulamalarla yolumuza devam etmemiz kentimizdeki her bir sporcu çocuğumuza ve sporseverlerimize karşı sorumluluğumuzdur.

“KURUMSALLAŞMA, TESİSLEŞME VE ALTYAPI ATILIMI”

Tarih sahnesinde adı ilk kez 1930’larda anılan, 1960’ların sonunda ise dönemin sporsever yöneticilerinin büyük gayretleri ile kulüp olarak profesyonel liglere katılan Ödemişspor’un yüz yıla uzanacak yeni yolculuğunda kalıcı ve daha büyük başarılara imza atabilmesi için kurumsallaşma, tesisleşme, sporcu altyapısı konularında bir atılım dönemine girmesi gerektiği mevcut mali tabloyla birlikte değerlendirdiğimizde kaçınılmaz bir gerçektir.

Kulübün sahip olduğu imkanları daha verimli kullanması, mali ve idari açılardan çok yıllara yönelik planlama yapabilmesi, planlar doğrultusunda atılacak adımların takibi, Ödemiş halkının ilgi ve desteğinin daha da artması adına yürütülecek halkla ilişkiler faaliyetleri gibi konularda kurumsallaşmanın sağlanması önceliklerimiz arasındadır.

“17 TEMMUZ’DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR”

Ödemişspor’un dün olduğu gibi yarın da var olabilmesi için 1999 yılında kulübümüzü Belediyespor’a dönüştürerek can suyunu verdiğimiz kurumsallaşmanın bugün bir ağaca dönüşüp kulübümüzün yoluna ışık tutması gerekiyor. İşte bu yönüyle 17 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz kongrenin Ödemişspor’da yeni bir dönemi başlatmasını hedefliyoruz.

Kulübün mevcut tesis koşullarının elverişsizliği ve stadyumdaki saha sorunu da çözüm bekliyor. Tesisleşme adına öncelikle mevcut imkanlar değerlendirerek sahip olunan tesisleri A takım ve altyapının en iyi şekilde yararlanabileceği bir duruma kavuşturmamız gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentimizde yapacağı yatırımların takibi ve hızlandırılması ile tesisleşmede de Ödemiş’in hak ettiği noktaya gelmesini istiyoruz.

“GENÇ NÜFUSLA BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ”

Spor alanında sahip olduğu genç nüfus ile büyük potansiyel taşıdığına inandığımız kentimizde kulübümüzün öncelikle bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğini her zaman dile getiriyoruz. Altyapımızın daha iyi imkanlara kavuşturulması ve bir akademi anlayışına büründürülmesi hem Ödemiş hem de yöresi için gençlerimize yapılacak en önemli hizmetlerden birisidir.

Geçmişten bugüne altyapımızdan yetişmiş, altyapılarda halen forma giyen potansiyel sahibi genç sporcularımızı öncelikle değerlendirmek suretiyle Ödemişspor’da uzun yıllar değişmeyecek bir takım omurgasının oluşturulması kalıcı başarıların da yolunu açacaktır. Bu noktada yetişmiş oyuncu grubuna sahip çıkılması, Ödemişspor A takımına kazandırılması temel hedefimizdir.

Her yıl sil baştan bir anlayışla, farklı oyuncu ve antrenör gruplarıyla yola devam edilmeye çalışılması sadece Ödemişspor’un değil Türk futbolunda alt liglerdeki tüm ekiplerinin ortak sıkıntısı olarak göze çarpıyor. Bu şekilde süregelen döngünün kulübümüz adına da geçmiş 25 yılda hasret olunan kalıcı başarıları getiremediğini de maalesef ki görüyoruz.

“ÖDEMİŞ ÇOCUKLARI İÇİN ÖDEMİŞLİ ÇOCUKLARLA”

Övgü ile bahsettiğimiz, kulübümüze başarıyla hizmet etmiş oyuncuların da farklı kulüplerin altyapılarından yetiştiğini göz ardı etmeden bizim de altyapımızdan yetişecek gençlerimize istikrarla şans vermemiz gerektiği günümüzün zorlu mali koşullarında gelecek için bir gerekliliktir. Önce altyapı diyerek “Ödemiş çocukları için Ödemişli çocuklarla” çıkacağımız bu yolda bölgemizdeki kulüplerle de işbirliği içerisinde çok sayıda sporcuyu hem kulübümüze hem de Türk futboluna kazandıracağımızdan kuşkumuz yok. Takımımızın da omurgasını oluşturacak bu oyuncularımızın yanı sıra kulübümüzün planları doğrultusunda elbette Ödemişspor’a katkı sunacak, uzun süre takip edilmiş ve başarısı kanıtlanmış isimlerin de takımımıza transfer edilmesi de gücümüze güç katacaktır.

“SABIR, İNANÇ VE AZİMLE GÜZEL GÜNLERE”

Günübirlik başarılar yerine planlı, programlı ve geleceğe yatırım yapan, kaynaklarını doğru yöneten istikrarlı bir anlayışla çıktığımız bu yolda en büyük desteği yine taraftarlarımız verecektir. Camia olarak sabırla bu yeni yapılanmanın inşasına katkı sunmamız hem sportif başarılar hem de güçlü bir mali yapının oluşmasını daha da hızlandıracaktır. Bu noktada bugüne kadar Ödemişspor için mücadele etmiş, yönetiminde görev alıp emek vermiş isimlere teşekkür ediyor, Ödemişspor’un yeni yapılanma sürecinde de katkılarını bekliyoruz.Taraftarlarımızın hasret olduğu başarıları elde etmenin yolu geleceğin güçlü Ödemişspor’unu ortaya çıkarmaktan geçiyor. Bu anlayışla hareket edildiği takdirde Ödemişspor, pek çok başarılı örnekte olduğu gibi hedefine ulaşacaktır.

“ÖDEMİŞSPOR BİR SEVDADIR”

Ödemişspor, Ödemiş için bir memleket meselesi ve bir sevdadır. Sabır, inanç ve azimle Ödemişspor’un daha ileriye koşmak üzere doğru noktada doğru hamleyi yapacağı gün için, şampiyonluk kupasının kentimize geleceği “o güzel gün” için tüm sporseverlerimizi Ödemişspor’un etrafında kenetlenmeye ve destek vermeye davet ediyoruz.