Bu sayfayı yazdır

Ödemiş’te Rahvan At Yarışı Heyecanı

23 Eyl 2019
3639 defa

Rahvan at yarışları nefesleri kesti

Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun katkılarıyla 22 Eylül Pazar günü Günlüce’de düzenlenen "Ödemiş-Tire Geleneksel Rahvan At Yarışı" oldukça çekişmeli geçti. 140 atın piste çıktığı yarışlarda Bayan Biniciler Koşusu oldukça ilgi topladı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş adına İthal A grubunda koşan İmparator birinci geldi.

Ödemiş Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Ödemiş Efeler Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü ile Tire Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü’nün işbirliğiyle Günlüce Mahallesi’ndeki Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun Alanı’nda düzenlenen rahvan at yarışları büyük ilgi gördü.

140 at piste çıktı

Türkiye’nin dört bir yanından 140 atın katıldığı rahvan at yarışları, baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, dört yaşlı tay, üç yaşlı tay, ikili yaşlı tay, ithal A grubu, ithal B grubu kategorilerinde düzenlendi. Yarışlar öncesi Saygı Duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kentin belleğinde yer etmiş olan geleneksel spor dallarına desteklerinin aralıksız şekilde devam edeceğini belirterek, rahvan at yarışları konusunda Ödemiş’in önemli bir merkez olduğunun altını çizdi. Eriş, “Bugün de çok güzel bir ortamda yarışlar düzenleniyor. Halkımızın ilgisi oldukça yoğun, Türkiye’nin dört bir yanından at sahiplerimiz ve binicilerimiz buradalar. Bayan biniciler koşusuyla da Ödemiş öncü oluyor. Rahvan at yarışı insan ve atın eşsiz bir uyumu. Ama bizler atın bile mutlu olduğu tek binici olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyoruz” sözleriyle büyük alkış aldı.

Başkan Eriş’in adına koşan at birinci oldu

Günün ilk yarışı olan ithal A grubunda Belediye Başkanı Mehmet Eriş adına yarışan “İmparator” isimli at ilk sırayı aldı. Eriş at sahibi adına Türk Bayrağı ve birincilik kupasını Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral’in elinden aldı.

Bayan Biniciler Koşusunda Semra Şahin birinci

Bayan Biniciler Koşusu da oldukça renkli ve çekişmeli geçti. Başkan Eriş, koşu öncesi bayan binicilere başarılar diledi.8 binicinin katıldığı Bayan Biniciler Koşusu’nda ilk sırayı Urla’da Semra Şahin adlı binici aldı. Ödemiş’ten Ceren Canbuldu ikinci, Selma Doğancı da üçüncü oldu.

Hipodrom Restoran hizmete sunuldu

Öte yandan Günlüce Mahallesi’ndeki Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun Alanı’nda bulunan iki katlı sosyal tesis kısmında Hipodrom Restoran ve Midilli At Çiftliği de resmen hizmete girdi. Tesisin açılış kurdelesini davetliler hep birlikte kesti. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ailelerin gönüllerince vakit geçirebileceği Hipodrom Restoran’ın yanı sıra Midilli Çiftliği’nin de çocuklara at sevgisinin aşılanması ve Günlüce’deki tesislerin dört mevsim canlı olması açısından kentin sosyal hayatına katkı sunacağını belirtti.

Gün boyunca büyük heyecana sahne olan yarışların sonunda birinci olan atların sahiplerine Türk Bayrağı, kupa ve para ödülü verildi.

Resim Galerisi