Ödemiş’te Coşku Dolu Fener Alayı

30 Eki 2019
1972 defa

Ödemiş’te Cumhuriyet Bayramı coşkusu Fener Alayı ve konserle doruğa çıktı. Ödemişliler, Cumhuriyet’in 96. yılını coşkuyla kutladı.

2 bin kişilik zeybek gösterisi ile Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yurt çapında damga vuran Ödemiş’te bayram akşamı da coşku seli yaşandı. Binlerce Ödemişli, Ödemiş Belediyesince düzenlenen Fener Alayı’nda marşlar eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Ödemiş’te akşamı Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi aydınlattı.

Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi caddelere sığmadı

Tarihi Birgi’de düzenlenen Fener Alayı’nın ardından Ödemiş kent merkezinde coşku Salı Pazarı’ndan itibaren yaşandı. Salı Pazarı’nda toplanan binlerce vatandaş, Saraçoğlu Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı’na yürüdü. Sabah saatlerinde dev zeybek gösterisine ev sahipliği yapan cadde bu kez marşlarla inledi. Ödemişliler balkonlarından bu coşkuya Türk Bayrakları ve alkışlarla ortak oldu. Kimi vatandaşlar Fener Alayı’na at sırtında katıldı.

Hükümet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından sanatçılar Ece Kıdeyş ve Mahmut Karagenç müzik ziyafeti çekti.

Konser öncesi konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet Bayramı’nı merkezde ve çevre mahallelerde dolu dolu bir programla coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Ödemişliler, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu yürekleriyle Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya sonsuza dek devam edecekler. Gelecek yıllarda da yine bu caddelerde ve meydanlarda olacağız” dedi. Eriş, sabah 2 bin kişilik zeybek gösterisi ile yaşanan coşkuyu akşam da Fener Alayı ve konserle taçlandırdıklarını vurguladı.

Coşku dolu konser

Sanatçı Ece Kıdeyş, popüler parçalardan oluşan repertuarıyla Hükümet Meydanı’ndaki vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Mahmut Karagenç de türkülerle Cumhuriyet coşkusuna coşku kattı. Başkan Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş ve belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar Karagenç’in seslendirdiği parçalara eşlik etti. Ödemişliler zaman zaman halkoyunları ile konser coşkusunu yaşadı. Konserin finali ise İzmir Marşı ile yapıldı. Başkan Eriş, eşi Selma Eriş ile birlikte sanatçılar Ece Kıdeyş ve Mahmut Karagenç’e çiçek takdim etti.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama