Ödemiş’te Koronavirüs Mücadelesine Üretici Desteği

08 Nis 2020
1817 defa

Araçlarıyla ilaçlamaya destek veriyorlar

Ödemiş Belediyesi’nin Koronavirüs riskine karşı kentin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalara üreticilerden de destek geldi. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve üreticiler araçlarını ilaçlama seferberliğine destek için Ödemiş Belediyesi’ne tahsis etti.

Ödemiş Belediyesi, kent genelinde Koronavirüs riskine karşı aralıksız şekilde dezenfeksiyon ve genel temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekiplerince halkın ortak kullanım alanları, kamu kurumları, hastane, eczaneler, parklar ve çocuk oyun grupları periyodik olarak dezenfekte edilirken kent genelinde de ilaçlama çalışmaları yapılıyor.
Belediyenin tüm imkanlarının seferber edildiği Koronavirüs ile mücadele sürecinde 99 mahalleyi kapsayan ilaçlama çalışmasına üreticiler de destek veriyor. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile üreticiler kamyonetlerini ilaçlama çalışmalarında kullanılmak üzere Ödemiş Belediyesi’ne tahsis ederek dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

“Bu dayanışmayla aşılmayacak zorluk yok”

Tüm Ödemiş’in periyodik olarak ilaçlanmaya devam edeceğini söyleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kentimizde Koronavirüs mücadelesini hem eksiksiz önlemlerimizle hem de dayanışmayla sürdürüyoruz. Belediyemizin tüm imkanlarıyla seferber olduğu bu süreçte ülkemiz için üretime devam eden üreticilerimiz de örnek bir destek sağladılar. Belediyemizin ilaçlama faaliyetlerine araç desteği sundular. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin gücüne güç katan bu dayanışma ile kentimizin tamamında ilaçlama devam ediyor. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimize ve Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize yürekten teşekkür ediyoruz. İlaçlama faaliyetlerimize üreticimiz destek veriyor. Kapatılan işyerlerinde çalışıp da bugünlerde evde olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için her gün faaliyette olan mutfağımıza da tüm Ödemişliler destek sunuyor. Bu dayanışmayla aşılmayacak zorluk yok. Yeter ki tedbirleri eksiksiz uygulayalım ve mecbur kalmadıkça evlerimizden çıkmayalım” dedi.

“Araçlarımız her zaman hazır”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek “Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs mücadelesini başından itibaren gece-gündüz sürdürüyor. Sürekli olarak dezenfekte çalışmaları, temizlik çalışmaları yapılıyor. Her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da gıda kolileri ile destek sağlanıyor. Biz de bu mücadele için alınan önlemlere araçlarımızla destek vermek istedik. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizin ve Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin araçları ilaçlama çalışmaları için desteğe her zaman hazırdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e ve ekiplerimize bu fedakarca mücadele için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama