Bu sayfayı yazdır

Ödemiş’te 23 Nisan Coşkusu

23 Nis 2020
2118 defa

Ödemiş Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tüm dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan coşkusu, sokaklarda, caddelerde meydanlarda değil,  evlerde yaşanıyor. Ödemiş Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle etkinliklerini 22 Nisan Çarşamba günü yaptı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş belediye hoparlör sistemi aracılığıyla halka seslendi. Başkan Eriş konuşmasında; “Değerli Ödemişliler!

“Ya İstiklal ya ölüm diyerek zafer için çıkılan yolda; kurtuluşun, kuruluşun ve aydınlık bir geleceği inşa etmenin yalnız ve yalnız milletin egemenliği ve azmi ile mümkün olduğunu dünyaya ilan ettiğimiz gündür 23 Nisan…

Anadolu’nun dört bir yanından vatan sevgisiyle kopup gelenlerin, adalet ve demokrasiyle sonsuza dek var olacak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini attıkları gündür 23 Nisan…

 “Bugün Çocuk Günüdür. Yani geleceğe ve bağımsızlığa ait bir gündür” diyerek dünyada çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyılları aşan öngörüsüdür 23 Nisan…

Ulusal egemenliğin yüz yıllık ışığıdır 23 Nisan…

Bir an bile umutsuzluğa düşmeyenlerden tüm Türk Milleti’ne miras kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılındayız. Kutlu olsun…

Gönül isterdi ki bu bayramımızı 29 Ekim’i 19 Mayıs’ı 30 Ağustos’u 3 Eylül’ü kutladığımız gibi meydanlarda, caddelerde, statlarda kutlayalım. Ancak hep birlikte yenmemiz gereken bir Koronavirüs tehlikesi var. Koronavirüs günleri geçtiğinde bayramlarımızı yine coşku seliyle kutlayacağız, fener alayları yine geceyi aydınlatacak, marşlarımızı hep bir ağızdan söyleyeceğiz stadyumlarda. Yeter ki sağlığımız için önlemlerimizi alalım…

Çocuklarımızın heyecanını paylaştığımız bu bayram gününde hepimizin sağlığı için hastanelerde, sağlık merkezlerinde, eczanelerde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızı, görevlerini zaman tanımaksızın sürdüren kolluk güçlerimizi, kentlerimizde her türlü önlemi almak adına yolları ilaçlayan ve yıkayan, yardımları ulaştıran belediye çalışanlarımızı, kısacası hepimiz için ateşten gömleği giyip emek sarf edenleri yürekten alkışlıyoruz.

 “Umutsuz durumlar yokturumutsuz insanlar vardırBen hiçbir zaman umudumu yitirmedim” diyen Mustafa Kemal’in öğrencileri olarak umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün “Milli Egemenlik, öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur” sözleriyle aydınlanan yolumuzda Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkarak, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

Top seslerinin Ankara’dan duyulduğu günlerde Türk Milleti’nin çelik gibi sağlam kararlılığını yedi düvele haykıran ve Atatürk’ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin akıl ve cesaret dolu kararlarına imza atan ilk meclisimizin üyelerini saygı ve rahmetle anıyoruz.

Canımızdan çok sevdiğimiz Şanlı Bayrağımızın gölgesinde bayramlarımızı kutlamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Millet iradesinin sarsılmaz yansıması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Gazi Meclisimizin 100. yılında milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Daha sonra  şehrin en yoğun caddesi olan Saraçoğlu caddesinde halkı selamlayan Başkan Eriş,  çocukların bayramını kutladı. Ödemiş Belediyesi, içinde palyaçoların bulunduğu  mobil araçlarla gün boyu şehrin cadde ve sokaklarında çocuk şarkılarının çalındığı konser verdi.  Türk bayrağı paramator eşliğinde şehrin üzerinde gösteri yaptı.

Resim Galerisi