Ödemiş’te İftar Çadırı Bu Yıl Evlere Konuk Oluyor

27 Nis 2020
1661 defa

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu Ramazan’da iftar çadırları kurulmazken Ödemiş Belediyesi iftar yemeklerini her gün ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götürüyor.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde her gün 2 bin 500’e yakın eve sıcak yemek ulaştıran Ödemiş Belediyesi, Ramazan ayında da sıcak yemek desteğini sürdürüyor. Ödemiş’te her yıl Ramazan ayında kurulan iftar çadırları Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl kurulmasa da iftar yemekleri evlere ulaştırılıyor.

Nisan ayının başından bu yana Ödemişlilerin de destek verdiği mutfakta hijyenik bir ortamda, protein, vitaminler ve kalori yönünden dengeli ve sağlıklı beslenmeye uygun şekilde hazırlanan sıcak yemek çeşitleri iftar saatine göre ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülüyor. Ödemiş Belediyesi’nin her gün evlere taşıdığı iftar çadırının mutfağına katkı sağlamak isteyen hayırsever vatandaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirler.

“Kalbimizin sıcaklığını ulaştırıyoruz”

Ödemişlilerin de destekleriyle dayanışmanın en güzel örneklerinden birinin yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Aynı ekmeği paylaşmanın güzelliğini yaşadığımız iftar sofralarını bu Ramazan'da meydanlarımızda kuramasak da kalbimizin sıcaklığını hemşehrilerimizin evlerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu zor günleri dayanışmayla geride bırakacağız. Gelecek yıllarda yine iftar çadırlarımızda buluşacağız.

Ödemiş dayanışması hemşehrilerimizin de katkılarıyla büyüyor.  Mutfağımız her gün açık. Hemşehrilerimiz evindeki salçasını, yağını, bulgurunu kısacası gönül zenginliğini bizimle paylaşıyor. Katkı sunan, emek veren herkese teşekkürler. Herkese bir kez daha hayırlı Ramazanlar dileriz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama