Bu sayfayı yazdır

Ödemiş’te Maske Dayanışması 160 Bin Maskeye Ulaştı

09 Tem 2020
1315 defa

Ödemiş Belediyesi, tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınıyla ile mücadele sürecinde kullanılmak üzere Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ve gönüllülerle birlikte tek kullanımlık maske üretimine devam ediyor. Nisan ayından bu yana üretilen maske adeti 160 bine ulaştı.

Pandemi sürecinde kullanılması için FabLab’daki üç boyutlu yazıcılarla yüz siperliği üreten Ödemiş Belediyesi, tek kullanımlık maske ihtiyacı için de Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle başlattığı üretimi sürdürüyor.

Ödemiş Belediyesi ek hizmet binasında Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle hijyen koşullarına uygun şekilde oluşturulan atölyede günde 2 bin adete yakın tek kullanımlık maske üretiliyor. Gönüllülerin ve belediye çalışanlarının çabalarıyla ile üretilen maskeler her gün sahada olan Ödemiş Belediyesi çalışanlarının yanı sıra Pazar kurulan günlerde esnaflara ve vatandaşlara dağıtılıyor. Üretimin başladığı 16 Nisan’dan bugüne dek 160 bin adet tek kullanımlık maske üreten kadınlar, Ödemiş’teki mücadeleye büyük destek sağlıyor.

“Ne kadar teşekkür etsek az”

Maske dikiminde görev alan kadınlara teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “16 Nisan’dan bu yana her gün yaklaşık 2 bin adet maske diken dikiş eğitmenlerimize, gönüllülerimize ve belediye çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Pandemi sürecinde Ödemiş’te dayanışmanın en güzel örnekleri sergileniyor. Halk Eğitimi Merkezimiz ile birlikte gönüllü kadınlarımızın destekleriyle başlattığımız maske dikimi sayesinde özellikle kentimizde yoğunluğun yaşandığı Pazar kurulan günlerde önemli bir ihtiyaç karşılanmış oluyor. Belediye çalışanlarımızın da yine maske ihtiyaçlarını her gün karşılayan kadınlarımız normalleşme sürecinde de bu emeklerini sürdürüyorlar. Bu çabalar Ödemişliler tarafından daima hatırlanacaktır. El emeğini, göz nurunu halkımızın sağlığı için ortaya koyan gönüllülerimizle, evinden getirdiği makineyle dikim yapan gönüllülerimizle birlikte başaracağız. Bu emeklerin karşılığını bulması için herkesi özellikle maske kullanımına, sosyal mesafeye ve el hijyenine daha da dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Ayrıca kullanılan maskelerin yerlere atılmaması, bu hijyen ürünlerinin belediyemizce cadde ve meydanlara yerleştirilen ve üzerinde gerekli uyarıların yer aldığı kutulara atılması da gerekiyor. Maskelerin yerlere atılması riski daha da artırır. Hepimizin sağlığı için kurallara uyalım” dedi.

Resim Galerisi