Başkan Eriş’ten Uzaktan Eğitime Destek İçin Çağrı!

14 Eyl 2020
1692 defa

“ELİNİ UZAT, UZAKTA KALMASINLAR”

Ödemiş’te sıfır veya kullanılmış bilgisayar ve tablet bağışlarının uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağı “Elini uzat, uzakta kalmasınlar!” kampanyasına destek veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, vatandaşlara çağrıda bulundu.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitimden yararlanabilmeleri için Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ve Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle "Elini uzat, uzakta kalmasınlar" sloganıyla düzenlenen dayanışma kampanyası sürüyor.

Bilgisayar ve tablet bağışları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak

Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için bilgisayar desteğinde bulunan Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  “Pandemi süreci nedeniyle yurdumuzda uzaktan eğitime geçişin hazırlıkları yapılıyor. Ne yazık ki, ailelerin mevcut koşullarda bu altyapıya hazır olmadığını biliyor ve görüyoruz. Evinde internet yok ya da masa üstü, diz üstü bilgisayar yok, tablet yok. Böyle bir durumda eğitimin çok zor olacağını bir eğitimci olarak görüyorum. Ama bunu önleme adına da Ödemiş’te bir kampanya başlattık. Masa üstü, diz üstü bilgisayar ya da tablet bağışlanması yönünde bir kampanya. Çocuklarımız eğitimden uzak kalmasın diye ‘Elini uzat’ diyoruz. Belediyemizin öncülüğünde Kent Konseyimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliğiyle başlattığımız kampanyaya hemşehrilerimizin de destek vereceğine inanıyorum.

“Bir eğitimci olarak bu kampanyayı önemsiyorum”

Bir eğitimci olarak bu kampanyayı çok önemsiyorum ve sürekli gündemde tutulması için de çaba sarf edeceğiz. Bizimle birlikte eğitime destek vermek isteyen tüm hemşehrilerimizi, İstanbul, Ankara, İzmir Ödemiş hemşehri derneklerimizi bizimle işbirliği ve gönül birliği yapmaya davet ediyoruz. Kullanmadıkları ya da değiştirmeyi düşündükleri diz üstü, masa üstü bilgisayarlar ya da tabletleri hangisi olursa olsun bize ulaştırdıklarında ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştıracağız. Eğitimlerini sürdürebilmeleri adına hemşehrilerimizin birer hediyesi olarak çocuklarımıza bu bilgisayarları sunmayı bir görev bileceğiz. Hemşehrilerimiz bu kampanyamıza ne kadar destek verirse, gönülden destek verirse o kadar başarılı olacaktır. Bu da çocuklarımızın başarısına yansıyacaktır. Elbette ki şunu istiyoruz: Bir an önce pandemiden kurtulalım, çocuklarımız sınıflarında sıralarında bu dersleri işleyebilsinler. Gerçek eğitim yüz yüze eğitimdir, ama bu olağanüstü koşullar geçene kadar da çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olabilmek adına elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sıfır veya kullanılmış bilgisayarların ve tabletlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağı "Uzaktan eğitim" dayanışmasıyla ilgili Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden (0232 544 20 30) ve Ödemiş Kent Konseyi'nden (0232 545 41 85) bilgi alınabilir.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama