Bu sayfayı yazdır

Karantina günlerinde yalnız değilsiniz!

15 Ara 2020
1768 defa

Ödeniş Belediyesi’nden karantinadaki vatandaşlara yemek ve meyve desteği

Ödemiş Belediyesi, Covid-19 testi pozitif çıktığı için evlerinde karantinada olan vatandaşlarımızın sıcak yemek ve meyve ihtiyaçları için destek sunuyor. Testleri pozitif çıkan ve bildirimde bulunan vatandaşların yaşadıkları binaların ortak kullanım alanları dezenfekte ediliyor.

Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı önlemlerini alırken Covid-19 tedavisini evinde görenlere de sıcak yemek ve meyve desteği sağlıyor.

Evlerinde karantinada olan ve ihtiyacı olduğunu bildiren vatandaşlara her gün sıcak yemek ve meyve paketi ulaştırılıyor. Hijyenik ortamda hazırlanan yemekler, özel bir ekip aracılığıyla kapalı paketlerde vatandaşların adreslerine teslim ediliyor. Covid-19 tedavisini evinde görüp de sıcak yemek ve meyve desteğinden yararlanmak isteyenler, 0232 544 70 04 telefonu arayabiliyor ya da mahalle muhtarlıklarına bildirimde bulunuyor.

Cadde-cadde, sokak-sokak hijyen çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi ayrıca Covid-19 testi pozitif çıkan ve bildirimde bulunan vatandaşların yaşadıkları binaların ortak kullanım alanlarını da dezenfekte ediyor.

En temel tedbirlerden biri olarak evlerde kalınması gereken bugünlerde psikolojik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için de hafta içi 10.00-16.00, cumartesi 10.00-13.00 saatleri arasında psikolojik danışma hattı hizmet veriyor. Ödemişliler, 0533 896 13 34 numaralı telefondan psikolojik destek hattına ulaşabiliyor.

Pandemi sürecinde en büyük gücün eksiksiz uygulanacak tedbirler ve dayanışma olduğunu vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Covid-19’a yakalanan ve evinde yemeğini yapamayan, olmayan ya da tek başına yaşayan, ihtiyacım var diyen her insanımız bize ulaşsın. Bize ulaşan her insanımıza sıcak yemek ve direnç sağlaması adına Evdeki çocuklarımızı da düşünerek C vitamini içeren mandalinasını, portakalını, muzunu, elmasını ulaştırıyoruz. Böyle bir durumda lütfen bize ulaşsınlar.

Pandemi süreci elbette çok zorlu ama biz karantina günlerinde de hiçbir hemşehrimizi yalnız bırakmama adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak-sokak, cadde-cadde hijyen tedbirlerimizi alıyoruz. Kamuya açık alanları, kurumlarımızı dezenfekte ediyoruz. Ayrıca Covid-19 bildiriminde bulunan vatandaşlarımızın yaşadıkları binaların ortak kullanım alanları da yine dezenfekte ediliyor. Moral desteği de evde geçmek durumunda olan bu süreçte çok önemli. Psikolojik danışmanlık hattımızla da hemşehrilerimize bu yönde hizmet sunuyoruz. Tedbirlerimizi eksiksiz uygulayıp dayanışma ile bu zor günleri atlatacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Resim Galerisi