Birgi’de Pandemi Sonrası Turizm Hedefleri Konuşuldu

06 Şub 2021
1671 defa

Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi’de pandemi sonrası dönemde turizm için atılacak adımlar ve hazırlık dönemiyle ilgili toplantı düzenlendi. Başkan Mehmet Eriş, Birgili esnaflarla durum değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulundu.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olarak tarihe geçen Birgi’de pandemi sonrası turizmde başlayacak yeni dönem Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ele alındı. Tarih, doğa, kültür ve inanç turizminin kalbinin attığı Birgi’deki esnaflarla gerçekleşen buluşmada Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Birgi’de tarihi dokunun korunması ve Ödemiş’te turizmin gelişimi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atılacak adımlarla ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu, Ufuk Kızıler, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası Başkanı Hülya Çavuş’un katıldığı toplantıda, esnaflar Birgi ile ilgili talep ve önerilerini paylaştı.

Birgi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi ile ilgili girişimlerin heyecanla sürdüğünü ifade eden Başkan Eriş, Birgi’nin tarihi dokusu ile olduğu kadar incir ve ipek gibi ürünleriyle ve lezzetli yemekleriyle de öne çıkması gerektiğini söyledi.

Başkan Eriş: “Doğal olana, yerel olana dönüşün yükselişe geçtiği bir dönemdeyiz”

Başkan Eriş, “Esnafımızın pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları biz de yüreğimizde hissediyoruz. Ama pandemi sonrası döneme de hazır olmamız gerekiyor. Bunu bir hazırlık dönemi olarak da görmemiz lazım. Birgi'deki esnaflarımızla turizmdeki yeni dönem hedeflerimizi konuşma adına son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Esnaflarımıza katılımları ve değerli katkıları için teşekkür ediyoruz. Bu toplantıda konuştuklarımızı bir rapor haline getirip planlamalarımız için göz önünde bulunduracağız.

Doğal olana, yerel olana dönüşün yükselişe geçtiği bir dönemdeyiz ve Birgi hem tarihiyle hem de bu yönüyle çok şanslı. Birgi’ye gelen konuklarımız hoş karşılandığında ve en iyi şekilde ağırlandığında Birgi daha mutlu olur. Taşı toprağı da mutlu olur, insanı da mutlu olur. Bu anlamda esnaflarımızın ve işletmelerimizin her zaman daha iyisini yapmak üzere hareket edeceğini düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemizin Meslek Fabrikasıyla da Birgi’de turizm için güzel eğitim faaliyetleri yapabiliriz. Daha çok insanımızın turizmde istihdam edilmesi adına çok önemli.

Birgi, Bozdağ, Gölcük, Lübbey, Bademli ve Kayaköy gibi birçok turistik zenginliğimizi hem koruyup hem tanıtıp hem de turizme kazandırarak kent ekonomimizi turizmle güçlendirmek en önemli hedeflerimiz arasında. Bizi biz yapan özelliklerimizi, yerel zenginliklerimizi öne çıkartarak ve marka değerini artırarak Ödemiş'in turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama